Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Még megszokhatja a vizet?

Még megszokhatja a vizet?

Figyelt kérdés
Van egy 6 éves szuka Labradorom aki fél a víztől. Mit gondoltok még rálehet szoktatni mert nehéz igy megfürdetni? Ha igen akkor jogyan?
2013. júl. 13. 22:41
 1/6 anonim ***** válasza:
53%
Nekem az összes vizibolond. Kettőt idősebb korában szoktattam vízhez. Ha kertes házban éltek, akkor slaggal, vagy egy nagy (homokozó) edény segítségével, rengeteg játékba bevonhatod az ebet. Nem kell erőltetni, lássa, hogy te jól érzed magad. Eleinte elég annyi, hogy a nagy edényből kifröcskölöd a vizet, aminek örülsz, és hívogatod, mókázni. Ha közelebb jön, dícséred. Slaggal ugyanez. Kicsi sugárban, egy helyben folyatod, néha sprickolsz, nagyon dícséred, ha nem ijed meg, ha közeledik. Később lasztiját beejtheted az edénybe, megkeresteted vele. Kiveszi, dícséred. Nem annyira hosszú folyamat (hacsak nincsenek rossz élményeid) Legyél kreatív, végig élvezd, nevess, mosolyogj. Kis adagokban játszatok vízzel, aztán mehet a többi, megszokott játék.
2013. júl. 13. 22:47
 2/6 anonim ***** válasza:
mármint a kutyónak rossz élményei:)
2013. júl. 13. 22:48
 3/6 anonim ***** válasza:
Kádas, vagy tavas/folyós fürdésre gondolsz most? Nagyon nem mindegy :) Mármint mindkettőhöz lehet szoktatni, csak más a technikája.
2013. júl. 13. 23:21
 4/6 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok szakember, de mindenféleképpen magával, a harmadik elemmel kell megbarátkoztatni a kutyát. Nekem ment, a fent leírt módon. Tóban úsznak és kádban is fürdethetőek. Sőt, állandóan vízben lennének.
2013. júl. 13. 23:26
 5/6 A kérdező kommentje:
Kádas. Az első válasz jó csak az gond hogy játszanise szokott egy licsit elcseszett egy kutya xD
2013. júl. 13. 23:26
 6/6 anonim ***** válasza:
Sosem a kutya elcseszett, bocsi. Nyilván nem játszottak vele eleget, sohasem. Minid csak volt. A kertben, a tuja mellett. Ez az első benyomásom. Még nem késő játékra szoktatni. Hiszen egy kutya mellet nagy kihívás kibírni játék nélkül. Lehet vele rohangálni, agyi játékokat játszani (keresés, eldugdosás, vezényszavak). Kiválasztani lasztit, botot, amit megtanítotok visszahozni. És itt van a víz, ami szintén játékforrás. Minden játékban a vadászösztönt kell feléleszteni, és kész.
2013. júl. 13. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!