Léteziik szerintetek olyan, hogy nem vagyok "szimpatikus" a kutyáknak?
nagyon szeretem a kutyákat, nekem is van itthon 2, de azt vettem észre, hogy más kutyái mindig nekem jönnének...most mondok 3 esetet: 9-10 éves voltam, barátnőmnek volt egy palotapincsije. elég hamis volt, nem szerette az idegeneket, viszont ha valaki sokat járt oda egy idő után megszokta, és nem is ugatott. engem nem tudott megszokni, belekapott a nadrágszáramba, megkergetett, stb.
következő: nem rég voltam keresztapuméknál, angol bulldogjuk van. annyira lusta, hogy akárki bemehet az udvarba fel sem áll. van, hogy ugat, de nem bánt senkit. na oda is elég gyakran járok, többször volt, hogy ha bementem, akkor odaszaladt ugatva, tesóm elém állt, hogy ne harapjon meg, a kutya pedig minden áropn próbálta őt kikerülni, aztán végülis bejutottam a házba úgymond sértetlenül. de itt sem érttettem, hogy miért pont engem akar anyira megharapni, bátyámat szinte soha nem látta...
aztán: az utcánk végében van egyy keverék kutya. olyan palotapincsi méretű. sokszor van, hogy kint van az utcán, múltkor sétáltam, észre sem vettem, hogy kint van, csak szaladt ugatva utánam. ezt aztán többször megismétlődött. kérdeztem tesómékat, szomszédékat, hogy ők utánuk is szokott-e szaladni, de nem. szóltam a gazdájának, de állítása szerint nagyon szelíd, és én vagok erre az egyetlen példa, hogy valakit "meg akart támadni"
Van ilyen, bár - ne vedd magadra - én eddig olyan istenigazából görény emberekkel kapcsolatban találkoztam ilyennel, hogy bárhova bement, a kutya azonnal kiszúrta, hogy "hamis az ember", és mindenáron el akarta távolítani. Nekünk is van ilyenünk a családban, az illető felesége azóta is azon kesereg, hogy miért nem hallgatott anno a húga tacskójára :D
Egyébként más oka is lehet ennek, nem akarlak elkönyvelni semminek, de valószínű, hogy a kisugárzásodban nem tetszik nekik valami.
Szia :)
Nem vagyok szakerto,de a sajat peldambol mondom...nagyim kapott egy kutyust..senkit nem ugatott meg,csak engem..Nekem akkor ket kutyusom volt otthon,es mindig onnan mentem mamamhoz...Aztan egyszer a baratnomnel aludtam,ahol az o alltal mosott "kutyaszagtalan" ruhaba mentem mamamhoz,es a kutya nem ugatott..Ez tobbszor is volt igy,es rajottunk,hogy nem igazan szereti a mama kutyusa a kutyak kozelseget...En arra a kovetkeztetesre jutottam hogy talan a kutyaim "szaga" miatt ugathatott,de persze nem vagyok biztos benne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!