Ha a Border Collie van a legokosabb kutyának nyilvánítva, akkor miért nem őt képzik ki rendőrkutyának?
Szóval kétségtelenül nagyon okos kutya, mozgékony,ügyes, szeret dolgozni, nagy mozgásigényű, és még sok mindent ellehetne róla mondani. De akkor miért van az, hogy mégis a Német Juhászokból lett rendőrkutya? Elvétve találni egy-egy Dobermannt, de az állomány 95%-a szerintem Német Juhász.
Erre tud nekem valaki válaszolni? :)
Előttem már mindent leírtak amit tudni kell, de hozzátenném, hogy elég buta és tájékozatlan felfogás, hogy a border azért nem jó rendőrkutyának, mert túl okos, tehát a rendőrkutyák nem baj ha buták csak tudjanak dolgozni mint a gépek! Az, hogy valaki nem bír magával és kikészíti magát a józan észt meghaladó módon, nem egyenlő az okosággal. Egyszerűen egy másfajta jellemre utal! Mondom ezt úgy, hogy egyáltalán nem vagyok a német juhász rajongója. De a rendőrkutyás munkáért odavagyok, ezerszer inkább ez mint egy őrült border akit semmi más nem érdekel a világon és képes addig hergelni magát amíg fel nem fordul a fáradtságtól.
Amúgy meg tagja vagyok egy amerikai szolgálati kutyás oldalnak és rengeteg spánielt, labradort, belga juhászt, holland juhászt hazsnálnak, sőt még pitbullt is, nem mindenhol ilyen egyoldalú a fajták megjelenése mint itt.
Köszönöm mindenkinek a választ! :)
Ismerek egyébként egy rendőrségi Dobermannt, őt tömegoszlatásra szokták használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!