Kutyások! Ti mit tennétek hasonló helyzetben?
A story röviden: Egyik ismerősöm és párja befogadtak egy -akkor még- kölyökkutyát. Azóta felcseperedett, nagytestű kutya lett belőle, és tudtommal jelenleg kb. 8-9 éves. Anyagi helyzetük miatt az egyikük külföldön kényszerült munkát vállalni, most követné az élettársa. Az kinti albérletbe nem vihetnek kutyát, ezért egyáltalán nem megoldható az elhelyezése. A kutya nagyon ragaszkodik a gazdáihoz, és ezért úgy döntöttek, jobb lenne neki az ha elaltatják, mintsem hogy új gazdát keressenek neki, mert szerintük abba "belepusztulna". A gazdáit is nagyon megviseli a helyzet, de ők így látják jobbnak, hogy a kutyának ne legyenek lelki sérülései.
Ti mit tennétek hasonló helyzetbe?
Hogyan cselekednétek ha az ottani főbérlő nem engedélyezi a kutyatartást?
"szerintem sokkal jobb, mint utcára tenni, agyon ütni, olyan ismerősre bízni a kutyát, aki ki nem állhatja, stb.
"
Talán, de nem csak ezek a lehetőségek vannak!
Oda lehet ajándékozni rendes embernek is, aki szereti!
Én azért vagyok ilyen esetben az altatás ellen, mert akkor csak azért altatnak el egy teljesen egészséges élőlényt, mert nekünk embereknek úgy kényelmes.
Ha a kutya beteg, akkor támogatom a dolgot, hogy döntsünk az élete felett és például megkíméljük még több hónapnyi szenvedéstől. De undorító dolog ilyen esetben is Istent játszani, azzal, hogy elaltattatunk egy egészséges kutyát, aki még sok évet élhetne. Lehet lepontozni, de EZ NEM SZERETET! Ellenkezőleg, inkább önzés, képmutatás, lustaság, butaság és még sorolhatnám.
Az a nagy büdös helyzet, hogy akármit akarnak ismerősét, egészséges állatot altatni NEM LEHET a jelenleg hatályos törvények szerint. Kész, pont. Ez alól egyedül a menhelyek/sintértelepek képeznek kivételt.
Tessék: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!