A kölyökkutyáknak mennyire fontos minden kölyökkori oltás? Én csak a 3 elsőről + 1 veszettség elleniről tudtam eddig.
Ehhez képest itt: [link] 8 védőoltásról van szó, plusz 2 veszettség elleniről. Ezek tényleg fontosak? Vagy inkább csak az állatorvosok ajánlják, számukra érthető (anyagi) okokból?
A kutyaolviba 3 oltás után vihetők. Ebből következtetve, ekkor már kellőképpen védettek... Nem?
Oké, köszi. Mert ha tényleg kell, én beadatom, de azért megijesztett, hogy ennyit költsek csak szurikra. (Mondjuk inkább, mint orvosra....)
Azért várok még véleményeket!
Jajj, hát az az oldal, amit belinkeltél, ott szét vannak szedve az oltások darabokra!
Az általában beadott 3-4 oltás ugyanazt tartalmazza, mint a 8! Szerintem ez egy régebbi oltási táblázat, mondjuk pár évvel ezelőtti, amikor az oltóanyagok vakcinája is máshogy volt összerakva.
A parvo a legbrutálisabb, legjobban gyilkoló vírus, ezért ennek van külön oltása (1. oltás a parvo).
A kombinált lehet DHP, DHPPI, DHPPIL, DHPPPIL+. Mindegyik betű betegséget jelöl (legkevesebb 3, legtöbb 7), ezért hívják kombináltnak. Másik gyártótól ugyanez a "Vanguard7" oltás. (2. oltás)
Sajnos tapasztalat, hogy egy parvo oltás nem oltás, ezért ezt meg szokták ismételni (3. oltás, parvo)
És még egy kombinált (4. oltás, kombi).
Egészséges, tiszta környezetben elég 1 parvo, illetve a doki véleménye szokott dönteni, van aki úgy adja, hogy 1 parvo, 3 kombi, orvosonként változó.
Az utolsó a veszettségi.
Ez a kölyök oltási program.
Fél éves kor és egy éves kor között a kombináltat és a veszettségit meg kell ismételni, onnantól kezdve pedig évente kell oltani a kutyát mindkettővel.
Mivel elég sok a kóbor állat általában javasolják a két ismétlőt parvora és kombira is. Tehát 4 + veszettség + veszettség ismétlő.
Szerintem minden jóérzésű gazdi inkább kifizeti ezeket mint hogy kockáztasson! Egyszer kell erre költeni, szerintem érdemes!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!