Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem fárasztom le túlságosan?

Nem fárasztom le túlságosan?

Figyelt kérdés

Van egy három hónapos kiskutyám. Labrador.

Tökéletes kiskutya, tehát eleven, aktív, kíváncsi, játékos.

Naponta 3x viszem ki sétálni. Forgalmas helyen lakunk: zajos, emberekkel, ingerekkel teli. Amúgy ügyesen jön mellettem, csak néha kell "használnom" a pórázt, hogy visszatartsam emberektől, vagy ha nagyon belefeledkezik a szimatolásba, és elcsámborogna.

Szerintetek nem sok, illetve túl megterhelő egy kiskutyának ebben a korban, így a séta? Kb fél és háromnegyed óra között tartanak a séták, lassan haladva, pihenőkkel.

Amikor hazaérünk, teljesen kidől. Nem akarom túlterhelni a kis apróságot, ezért kérdezem hogy ez így rendben van e.

2013. júl. 10. 22:56
 1/8 A kérdező kommentje:

Néha, ha valami masszívabb zaj van véletlen autók miatt, látom rajta, hogy megijed, illetve leblokkol. ezeket a helyzeteket sajnos nem tudjuk kikerülni, mint ahogy a néha furcsán visítozó turistákat sem.

Olyankor félrevonom kicsit, leülök, és akkor indulunk tovább, ha látom, megnyugodott.

2013. júl. 10. 22:59
 2/8 anonim ***** válasza:

Én nem vinném háromszor és nem ilyen hosszú sétákra. Nálunk átlagban 2 séta volt akkoriban és általában 20-30 percesek, ebben volt szabadon elengedős rész is.

De persze minden kutya más és attól is függ, hogy hol laksz. Mert ha panelban, akkor inkább többször vinném le kevesebb időre (nem csak pórázas sétára), ha kertes házban, akkor meg 2 séta bőven elég lenne.

2013. júl. 10. 23:01
 3/8 anonim ***** válasza:
az, hogy a kiskutya bizonyos dolgoktól megijed, teljesen normális ösztönös reakció. Az a fontos, hogy tud belőle kijönni. Ha utána szépen sétál tovább, akkor semmi gond. Ha jól érzi magát, és szivesen megy, nem sok. Arra figyelj, hogy a nagy melegben inkább csak reggel, és este menjetek hosszabb sétára.
2013. júl. 10. 23:02
 4/8 A kérdező kommentje:

Nem panel, hanem társasház, belvárosi rész.

Elengedni itt nem tudom sajnos, biztonságosabb neki pórázon.

Amúgy nagyon barátkozós kiskutya, de nem engedem oda mindenkihez. És látom rajta, hogy nagy feladat még neki, hogy főleg rám figyeljen, mellettem jöjjön.

Persze, délutáni hőséget kerüljük. Olyankor, nagyon ritkán max egy 10 perces körbeszimatolás, és nézelődés, az árnyékos részen. :)

Köszi a válaszokat.

2013. júl. 10. 23:07
 5/8 anonim ***** válasza:
Egy 3 hónapos kutyának még nem is kell melletted mennie, neki még szimatolnia kell, ismerkedni a környezettel. Rövid távokon gyakorolhatod vele a láb mellett követést, de az egész séta alatt az még sok neki. Elengedni viszont nem ártana valahol, ha
2013. júl. 10. 23:22
 6/8 anonim ***** válasza:
hagy szaladgáljon, más kutyákkal is játsszon.
2013. júl. 10. 23:22
 7/8 A kérdező kommentje:
Persze, gyakran megállunk séta közben. Ha látom, hogy valami érdekli, hagyom hogy kedvére szimatoljon. Más kutyákhoz is engedem. egy hete nagyjából betartja az illemet, hogy eleinte csak szaglászás... utána viszont elkezd felugrálni, de a játék majd csak kutyafuttatóban lesz lehetséges. Ma találkoztunk egy felnőtt labradorral, aki a végén már menekült az én játékos kiskutyámtól. :D
2013. júl. 11. 00:55
 8/8 Szilvi & Argos ***** válasza:

Teljesen jól csinálsz mindent szerintem :)

Otthon is tanítgasd könnyű feladatokra, labdázz is vele.

Kutyák közt már most kéne elengedni, kutyafuttatóban vagy oviban, mert ez a legjobb kor a szocializációra!

2013. júl. 11. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!