Túlságosan gyerekszerető a kutyám. Leszoktassam vagy ez jó tulajdonság?
Egy 2,5 éves hím labrador. És imádja a gyerekeket. Több eset is történt már..:
Az első ilyen esete 11 hónapos korában történt. Véletlenül nyitva hagytam a kaput a kutyám meg kinyitotta az orrával. A gyerekek pont ott játszották, labdáztak a kutyám meg egyből odamegy hozzájuk. 7-8 kisgyerek megsimogatták mert lefeküdt és felmutatta a hasát. Aranyos volt, de félek hogy máskor ha szalad az úton a srácok felé elüti egy autó.
Volt még egy ami szintén aranyos volt mert ilyet nem igen csinál izgága természete ellenére. Tolattam be az autóval az udvarba és a gyerekek frizbiztek a játszótéren (ami csak pár méterre van a házunktól). A kutyám odarohan hozzájuk elkapja a frizbit, elviszi a hintához leteszi, és megáll. A gyerekek köré gyűltek ő meg úgy állt ott mint egy szobor. Tetszett neki, sőt láthatóan imádta hogy mindenki őt simogatja, dicsérgeti, sétáltatgatja, hívogatják. Szóval ez így normális? Hogy ennyire szereti a gyerekek társaságát? Leszoktassam arról hogy bármiféle érdeklődést mutasson a gyerekek iránt? Vagy egyáltalán le lehet? Vagy ez egy normális és jó tulajdonság?
igen, jobb ha leszoktatod arról, hogy idegen kisgyerekekhez csak úgy odarohangáljon...
egyrészt a kutyád védelmében is, nehogy elüsse autó,
másrészt a gyerekek védelmében (képzeld, van olyan gyerek aki kifejezetten fél a kutyáktól)
harmadrészt meg a te érdekedben is, hogy ne kelljen szembe nézned egy hisztérika anyukával (aki megijedt emrt csak azt látja hogy egy "nagydög" rohan az ő "picibabája" felé
csak arról kell leszoktatni,hogy ne rohangáljon eszeveszetten,mert elüthetik,meg félhetnek is tőle..
amúgy egy kutyában remek tuljadonság,ha imádja a gyerekeket,de azért próbáld kordában tartani,ha ennyire szereti a gyerekeket esetleg vidd olyan helyre ahol sok a gyerek,de legyen pórázon és ne rohangáljon oda mindenkihez!
nekem kistestű kutyám van és van olyan gyerek aki fél tőle,pedig barátságos a gyerekekkel..
egy labrador gondolom még félelmetes lehet a nagyságával és még rohan is :)
Szia. az én kutyám is gyerek centrikus, de ő nem ilyen aranyos módon. Ő ha kisgyereket lát, és a kisgyerek odajön simogatni, akkor addig furakszik, míg jól arcon nem tudja nyaldosni, de nem akárhogy, nem egy nyali és kész, hanem eláztatja a gyerekeket. Bár, ők ezt kifejezetten élvezik, én nem szeretem, hogy ilyen, mert szerintem túl tolakodó.
Illetve, sokszor elengedem városhatáron túl, és a városszéli házaknál, ha a gyerekek látják, hogy el van engedve csoportosan gyűlnek köré, és a kutyám azt csinálja, hogy rájuk ugrik, ugye közben vadul nyalogat, és ha a gyerek elterül a földön(ezt azért nem olyan durván csinálja, hogy sérülés legyen) akkor a gyerek mellé fekszik, és hempereg mellette a földön.
Igazából aranyos lenne, meg minden, de én ezt nem szoktam hagyni neki, mert mi van, ha a gyerek megüti magát, vagy a kutya megkarmolja, vagy bármi történhet.
Mielőtt gyerekek közé engedem mindig lecsillapítom, hogy ne legyen annyira heves, meg a gyerekeket is megkérem, hogyha a kutya elkezdene heveskedni, akkor fordítsanak neki hátat. Sok kisgyerek megteszi, és a kutya is ért belőle, mert utána nem annyira bunkó, de én féltem a gyerekeket, és nem azért, mert agresszív a kutya.
Szerintem ha látod rajta, hogy menne, vagy kezdene túlpörögni még a csírájában fojtsd el a dolgot, és csak utána mehet oda, ha szépen, lassan, és nyugodtan közelít.
sajnos a problémák ,pont az ilyen félreérthető szituációkból adódnak ! egy kutya amikor játszik ,amikor bújik, amikor a gazdája szerint aranyosan viselkedik, NA ,pont ekkor jönnek a gondok :) egy külső szemlélő számára ,főleg ,ha nem ért a kutyához ,ez a fajta viselkedés EGYÉRTELMŰEN A TÁMADÁS JELE !!
és a félelem, a kutyától már megváltoztatja a kutya viselkedését:)
2.5 éves, kan ,lehet vagy 35-40 kg . a legszelídebb ,legkedvesebb kutyától is félnek !! és a félelem nem jó !!
arról szoktasd le ,hogy engedély nélkül elkószáljon, ez a neveletlenség, normál esetben megengedhetetlen, ha pedig a domináns viselkedésforma találkozik mondjuk egy félős, vagy agresszív,esetleg egy gonosz gyerekkel ,máris ott a baj !!
viszont ha te is ott vagy , és te adsz parancsot , akkor a kutyád remekül viselkedhet,sőt akár elgondolkodhatnál a terápiás munkán is !! az ilyen kutya kincset érhet, ott ahol a gyerekek félnek, de a felelős gazdi jelenléte elengedhetetlen !!
Az fantasztikus, hogy ennyire imádja a gyerkőcöket! De valóban tanítsd meg arra, hogy bármilyen idegen emberhez csak a Te engedélyeddel mehet oda. Gyerekeket ne nyaljon arcon, ne lökjön fel, illedelmesen viselkedjen. Mázlid van, hogy még nem fogtál ki hisztiző szülőket, nagyikat, akiket a kutya puszta látványa is zavar, nemhogy még rohanjon is a gyerekhez :D
Kutyám is szereti a gyerekeket, de magától nem igen megy oda, főleg tudja, hogy ha gyerek jön, akkor neki lábhoz kell jönnie.
Ha megkérdezik, hogy simogatni lehet-e, akkor engedem, és simán körbeállják...Argos dörgölőzik nekik, bökdösi őket, hogy simizzék :) Hajlamos ilyenkor forogni és a fenekét dugni a gyerkőcöknek, hemperegni és közben mindenkit odébb rugdosni :D Ezt próbálom mindig csillapítani, elég jól megy!
A legjobban azt imádja, ha gyerekek labdáznak-frisbeeznek vele...ha úszással lehet kombinálni, még jobb :D Eleinte keményen kell szólnom, hogy eressze el a játékot, de hamar eljut odáig, hogy mindig másnak viszi és lerakja eléjük :) Ha fáradt, akkor fogja, nem adja egy kis ideig.
Volt olyan, hogy egy apuka karjában lévő, alig 1 év körüli gyerkőchöz tuszkolta a labdát, de a gyerek nem volt vevő a játékra :D
Bemutatón ezerrel végigkúszik akár 30 gyerek lába alatt is, a szlalommal sincs gondja jó sok gyerek esetében sem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!