Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát ajánlotok?

Milyen kutyát ajánlotok?

Figyelt kérdés

Kis-közepes termetű max 15 kg

Okos , intelligens , sportolni lehet vele pl :agility , dog dancing , úszás, kirándulás

Lakásban tartható . Más kutyákkal tarható , más állatokkal

Nem egész nap kell futattni 1,5-2óra futás hétköznap hétvégén meg egészdélután!

Milyen kutyát ajánlotok

2009. okt. 18. 13:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
sheltie
2009. okt. 18. 14:03
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
West Highland White Terrier (westie) Nekem ilyen kutyám van. Okos kutya, és lehet is vele sportolni. Nekem van egy cicám is, és nemszokta harapdálni, vagyhogy morogna rá, épp ellenkezőleg. Bár azért úgy a jó, ha mind2 állat még kicsi, és úgy találkoznak :) Én kutyusomat, 1 órás sétára viszem, épp elég neki, egy kis mozgás. Amúgy lakásban tartom,és élvezi, nemvágyik ki az udvarra, csak ha dolgát végzi. De régebben volt egy fiú westiem, és ő kinti kutya volt, és bírta a telet is. Szval ha kint- ha bent tartod mind2-t bírni fogja. :)
2009. okt. 18. 14:14
 13/21 anonim ***** válasza:
21%
beagle, westie, yorkshire terier(nekem is yorkim van és amilyen kicsi annyi enegrgiája van. Hozzáteszem hogy jó házörző)
2009. okt. 18. 15:26
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
A mudi pont olyan, amilyet leírtál. Hihetetlenül okos, szeret sportolni, nagy mozgásigényű, de alkalmazkodik a nyugodtabb életvitelhez is. 8-15 kg. Más állatokkal jól kijön.
2009. okt. 18. 16:22
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Mudi-t

kedves szeretnivaló

szeret mozogni

2009. okt. 18. 16:23
 16/21 anonim ***** válasza:
60%

mivel,még nem volt szerintem kutyád ??,szinte biztos ! semmiképpen nem juhászkutyát javaslok . ( sheltie, stb ) - neked egy keverék kutya lenne a jó !

-nincs genetikai probléma

-nem beteges

-bírja a fizikai terhelést

-kevésbé hajlamos a diszpláziára

-és megmenthetsz egy menhelyi kutyát

- agiliti edzés 8-9 hónapos kortól , korábban el sem kezdheted ,mert a kutya még nincs rá felkészülve .

és napi 2 óra edzés kellene hozzá !!

szerintem nincs annyi időd !

2009. okt. 21. 08:22
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Előzőnek: miért nem javasolsz juhász kutyát kezdő kutyásnak? :O Szerintem sokkal könnyebben kezelhetők, ember centrikusabbak, mint bármelyik kutya. Mert ha terriert vagy valamilyen vadász kutyát nem javasolnál azt megérteném.

Nekem egy nj keverékem és egy sheltie-m van. Így az utóbbiról tudok írni. Nagyon jó fajta, akár lakásban is el van. Szeret mozogni, kirándulni, labdázni. Imád tanulni legyen az engedelmes "kiképzés", vagy akármilyen trükk. Jól mozognak az agility pályán is. Sőt! Ha nem tudsz vele egész nap jönni-menni, akkor nyugodtan el van a lakásban, viszont mivel nagyon igényli a társaságot mindig ott van, ahol a gazdi. Egyetlen "hátránya" ennek a fajtának,h nagyon hangos és ráadásul imád ugatni. (Bár tapasztalt mudisok mondták,h a mudihoz képest még mindig szerény az ugatóképessége a sheltie-nek.)

Egyáltalán nem agresszív a fajta, kerüli a verekedéseket, vitákat. Szeret játszani más ebekkel és akár terelni is el lehet velük járni, nagyon jó ösztönük van még mindig.

2009. okt. 21. 13:39
 18/21 anonim ***** válasza:

Szerintem is nyugodtan lehetnek pásztorkutyák, nekem is az van, első kutya, nagyon könnyen kezelhető, és embercentrikus. Egygazdásak, szótfogadóak. A vérükben van. Ugye nem kell mondanom, hogy mudim van?:D Akármilyen sportot űzhetsz vele. Vegyél egyet nyugodtan menhelyről, meglátod, él-hal érted. De persze vehetsz tenyésztőtől is... Itt van még a border collie is, de azt hallottam, hogy elég munkamániás, ami ugyan jól jön a versenyeknél, de egyébként meg nem fog nyugtot hagyni neked:) Szóval szerintem nyugodtan legyen mudi, mert az képes fél napokat elfeküdni, és békén hagy, ha nem akarsz, vagy épp nem tudsz vele foglalkozni. De ha akarod egész nap fut neked:)

Akármilyen kutya is lesz, sok szerencsét hozzá!

2009. okt. 21. 17:53
 19/21 anonim ***** válasza:

az uszkárra gondoltam én is első körben. mindenképp olyan kutyát válassz amelyik bírja a futást, főleg az izületei, ilyenek a terelő kutyák is! minden kutya okos, intelligens az elején aztán a gazditól függ h mit hoz ki belőle. tanítani kell és sokat foglalkozni vele. Megintcsak szinte minden kutya tartható lakásban, a lényeg h eleget mozogjon. az én kutyám(pitbull) itton szinte csak alszik, sokat mozog, ugye más kutyákkal is játszik. napi 3 óra mozgás meg van neki.

a beagle nem túl jó választás, mert nem igazán családi kutya, makacsabb, nehezen leköthető a figyelme. olvasgass fajtaleírásokat, és ha van vmi konkrétabb elképzelésed akkor írj ide sztem, mert így csak 1 nagyon általános képet fox kapni.

2009. okt. 22. 12:07
 20/21 anonim ***** válasza:

a feltett kérdés alapján, a kérdezőnek sem tapasztalata,sem elég ideje nem lesz egy juhászkutyára : sheltie- border collie,stb . mivel a testsúly és méret szerint ezek a kutyák is számításba jöhetnek ,viszont a mozgásigényük ,napi 20-30 km !!

ezért nem javaslom a juhászkutyát !

de,hát ő tudja ,mennyi ideje lesz .

a steforshir terrier, bullterier, mind megfelelő ,csak éppen nem használják túl sokan agilityre,vagy dog dancingra:)

szembe a két fent említett hosszú szőrű juhászkutyával .

lakásban tartható a kulcsszó szerintem !

akkor már inkább berni pásztor-labrador-vagy golden retriver.

mindennek megfelel, csak a súlyuk kicsit több .

2009. okt. 22. 13:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!