Domináns viselkedésről a társas kapcsolatokban le lehet szoktatni egy kutyát?
Ivartalanított 4 éves stafford szuka kutyám van.
Engedelmes, első szóra cselekszik bármit kérek, sétán gyönyörűen jön mellettem a pórázon, vagy akár anélkül, emberekkel szelíd, a gyerekekkel végtelenül türelmes, tényleg álomszerűen jól nevelt kutya.
De valahol mégis hibáztunk, mert egy nagy hibája van, az, hogy minden kutyának meg akarja mutatni, hogy ő a domináns, ami engem nagyon zavar.
Mit lehet tenni ez ellen?
Kutyaiskolát ne javasoljátok, messze van tőlünk és egyedül vagyok kisbabával, nem tudok oda eljutni.
Sose volt véres verekedése ha erre gondolsz.
Ha pórázon megy, oda se figyel, vagy ha igen, elég rászólnom és szépen, laza pórázzal elsétálunk bármilyen kutya mellett.
Akkor van a gond, ha más kutyával össze akarom ismertetni.
Pórázon szinte mindig összeugranak, ez még mondhatni normális is mivel ott a póráz.
Viszont ha a 2 kutya szabadon van, akkor is megy felemelt farokkal, olyat ő nem tud elképzelni, hogy bármilyen kutyának behódoljon.
Ha a másik nem alázkodik meg rögtön, akkor nekiugrik, megkergeti.
Sok kutyával találkozott már, de még egy cane corsot, megtermett németjuhászt is megkergetett.
Én erre egyáltalán nem vagyok büszke, nagyon zavar.
A viselkedésem amúgy határozott, nem érezhet rajtam félelmet, így az sem lehet ok, hogy védeni akarna (bár ezt rögtön tiltanám is, hiszen nem ő a főnök, hanem én).
Jó lenne, ha változtatni tudnék ezen, mert sok kutya van errefelé, de csak 2-vel tud igazán játszani, meg van még 2-3 akivel semlegesen elvan, együtt szaglásznak, de ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!