Aki ismeri Kun Beátrix németjuhász tenyésztőt az meséljen róla. Megbízható?
Már beszéltem vele, és igen meglepődtem mikor elkezdte mondani az árakat.
Kb pontosan idézem ezt írta
"Az árak teljesen különbözőek. Most van két kislány,az ordas 40000,-ft a rajzos 50000,-ft,törzskönyv nélkül. De van egy ordas 1 éves szuka 30000-ért és egy fekete 20000,-ért is. Törzskönyvezettek 80000,-ft-tól kezdődnek."
Ha ő elismert tenyésztő, akkor oda adhatja törzskönyv nélkül a kutyákat? ezzel kicsit elbizonytalanított engem legalábbis.
Nagyon szépek a kutyái de jó sok van belőle megszámoltam összesen vagy 19 xD
Aki esetleg jobban ismeri őt, az írja le nekem, mennyire megbízható, főleg hogy felajánlotta, hogy törzskönyv nélkül is adja olcsóbban.
Kedves 71%-os!
Ezt írod: Vagy szerinte jó dolog továbbszaporítani őket csak hogy "legyen még egy"?
Látom, tudsz olvasni, írni is, csak a lényeget nem érted, de ne keseredj el, sokan vagytok.
Van egy szülőpár nálam, így bármikor szaporíthatok, akármennyi kutyát, mások és a magam kedvére, láthatom megszületni, felnőni őket anélkül, hogy tartanom kellene Beával a kapcsolatot, vagy Hozzá kéne fordulnom, ha ilyen típusú kutyákkal szeretném leélni a hátralévő életem.
Mégis hoztam egy új kis családtagot Beától, mégis szinte napi kapcsolatban vagyunk. Igazi tenyésztő, nemesítő, aki örömét leli abban, amit csinál, aki képes kitartani az elképzelései, elvei mellett, és nem utolsó sorban, akinél boldogok a kutyák. Igazi megszállott. Szegényebb lennék, ha nem ismerhettem volna meg.
Sokat köszönhetek Neki, rengeteg feledhetetlen, felemelő érzést. Ha szül a kutyám, mellettem fekszenek, velünk, mellettünk növekednek, fejlődnek az első néhány hétben,hogy azonnal ott legyek, akár jó, akár rossz történik. Ebben az időszakban minden nekik van alárendelve, később, ahogy önállósodnak, függetlenednek, már csak szimplán szeretett családtagok.
Nem "csak, hogy legyen még egy" ahogy te írod, hanem ezért az érzésért, de ha te csak ennyit látsz egy kutyában, hogy hányadik darab, akkor úgysincs olyan fokú érzelmi intelligenciád, amivel képes lennél felfogni ezeket.
Nem ismered Beát, de ez a kisebbik hibád, a súlyosabb, hogy nem tűnik fel a kérdésfeltevésben megbúvó( mások számára ordító) sunyiság, aljasság, rosszindulat. Ebben nem láttál kivetni valót, és ez mindent elmond rólad.
Utolsó, azzal, hogy engem támadsz, nem bizonyítasz semmit. Egyik normális tenyésztő sem akarja, hogy a kutyáját szaporítsák. Akármilyen luxuskörülmények között tartod a kiskutyákat nem vagy hozzáértő, ezért csak ártasz a fajtának. A tenyésztés nem arról szól csupán, hogy két kutyát összerakunk találomra aztán elkényeztetjük a kölyköket.
21:51 mert szerinted ha törzskönyv nélkül adja őket oda, olcsón akkor nem szaporítják összevissza? Akkor sokkal jobban. Szép dolog, hogy nálad ivartalanítási kötelezettség van, de az említett tenyésztőnél nyilvánvalóan nem, hisz a fenti levélben nem írta, és most is válaszolt egy nagyon hozzáértő kedves vásárlója, aki már tovább is szaporította a tőle származó kutyákat...
Azt pedig senki nem mondta, hogy csúnyák a kutyái. Az őt védők jöttek azzal, hogy hibásak a kutyái, de legalább egészségesek és jól dolgoznak! Erre mondtam, hogy egy fajta legyen igenis olyan ahogy a standardban leírják, még akkor is ha nem tökéletes kinézetű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!