Hogy neveljem a kutyámat hogy ne bántsa a háziállatainkat?
A parancsokat egyszerűen meg tudod neki tanítani. Az ült úgy, hogy megfogod a jutifalit és addig tartod amíg le nem ül, de nem veszítse el az érdeklődését a kaja iránt. Ha leül nagy dicséret és megkaphatja a jutalomfalatkát. A maradot úgy, hogy leülteted, mondod, hogy marad ellépsz tőle egyet és ha nem mozdul el visszalépsz és dícséret falatka. A távolságot meg egyre növelheted, ha nem marad ott visszaülteted és újra az egészet. Ha nagyon nem megy, lehet úgy is, hogy leül, mondod, hogy marad és ha nem áll fel jutalom dícséret és ha ez már megy akkor lépj egyet hátra, ha így is meg akkor mindig egy kicsivel növeld a távolságot.
A kiscsirkék szabadon vannak? Mert ha igen, akkor el kéne zárni őket és úgy berakni közéjük a kutyát, ha bántani akarja őket, akkor tapsolás, zörgős tárgy mellédobása, erős mély hangon való rászólás. Vagy a kutyát zárd el és csak akkor engedd a kiscsirkékhez, ha te is ottvagy. Még ne várd el tőle teljes mértékben, hogy békénhagyja őket, mert még kicsi hozzá és egy hét alatt nem fogja megtanulni. Az enyém 3-4 hét alatt tanulta meg, hogy szemetet nem eszünk föl az utcáról, de néha még így is előfordul, hogy felveszi és elkezdi hozni felém, hogy "nézd mit találtam" vagy megeszi, de akkor kiköpetem vele vagy ha nem akarja kiköpni akkor azok a módszerek amiket leírtam.
Bocsi a hosszú válaszért, remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!