Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért viseljedik így a kutyám...

Miért viseljedik így a kutyám az ivartalanítttakkal?

Figyelt kérdés
Elég sok kérdés, de mindegyik okkal van. Van egy 3 éves ivaros kanom aki nem hajlandó ivartalanított kutyákkal játszani. Egyfolytában meg akarja őket hágni (vagy csak domibál velük nem tudom melyik a kető közül, de kanokkal és szukkákal is ilyen, ha ivarlanítot). Most szeretnék örökbe fogadni egy kan kutyát, de nem tudom, hogy meg tegyem e ismerve a kutyám reakcióját az ivartalanított kutyákra. Mivel, hogy lakás kutya lesz a befogadott ezért gondoltam nem ivartalanítottam csak, ha szerződést iratnak, hogy ivartalanítassam.
2013. júl. 5. 16:18
 1/8 anonim ***** válasza:
87%
Azért dominál, mert telibe szarja a gazdáját, nincsen tekintélyed a kutyád fölött. Mielőtt egy másik kutyát veszel magadhoz először javaslom neveld meg a mostanit, mert a dominancia könnyen átfordulhat agresszióba is. A többi kutya ledominálásával azt jelzi, hogy itt bizony ő a főnök és nem a másik kutya, de nem is a gazdija. Vidd kutyasuliba, szidd meg minden alkalommal, amikor rámászik egy másik kutyára, ne engedd ezt a viselkedést.
2013. júl. 5. 16:23
 2/8 anonim ***** válasza:
79%
Sok ivartalanított kutyának olyan erős ivarszaga van, mintha tüzelne (a kanoknak is). De azért nem mindnek. Ha mindegyikkel ezt csinálja, akkor csak neveletlen. De végül is az ok mindegy, le kell róla tiltani!
2013. júl. 5. 16:25
 3/8 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólókkal, plusz szerintem ivartalaníthatnád őt is, és majd az újat is. Sokkal nyugodtabbak lennének.
2013. júl. 5. 16:32
 4/8 Chimaira ***** válasza:
72%
A tekintélyedet tényleg mindenképp vissza,- vagy inkább- meg kell szerezned. Legjobb módszer: amikor ezt, vagy más rosszat tesz a kutyusod, fogd meg fent a bőrénél, egy határozott mozdulattal fektest az oldalára, majd az egyik kezeddel szoríts le a nyakát, (3 ujjal: hüvelyk hátul, mutató és közép elöl)... ha kapálózik a lábával, vedd rá, hogy ne tegye! Addig tartsd ebben a helyzetben, még teljesen le nem nyugszik és el nem engedi (megadja) magát. Ha ez megvan a tenyereddel lefelé mutasd neki, hogy ott kell maradnia fekve és vmi rövid utasítással közöld is vele! (marad, fekszik, ilyesmi) Közben pedig meg kell próbálnod lassan felállni. Amikor teljesen sikerül akkor jó. A kutya nem mozdulhat, amég te azt nem mondod! (csak miután felálltál)... Ha közben felemeli a fejét, vagy ilesmi akkor nem engedheted el, mert akkor "ő nyert". Ha sikerül akkor viszont mindenképp dícsérd meg mikor elengeded, de a jutifalat TILOS! Eleinte nagyon hosszú időbe fog telni amég megadja magát, de muszály türelmesnek lenned. Azzal, hogy a földre kényszeríted és csak az engedélyeddel szabadulhat, teljesen átveszed a főnök szerepét és hosszú, tényleg hosszú idő múlva már az is elég lesz, ha csak rászólsz. Ez talán kegyetlenségnek tűnhet, de hidd el nem az, egymás között is így dől el ki a főnök (aki nem adja meg magát) és nagyon hatásos, de tényleg marha sok időt és türelmet igényel.
2013. júl. 5. 17:12
 5/8 zsuzsabazsa ***** válasza:
100%

Az ivartalanított kanoknak nincsen kan szaguk.Ha volna akkor nem meghágná őket, hanem mint rivális lehet, hogy nekik menne.

Az én kanom is mindig bele volt szerelmesedve az ivartalanított kanokba.

Másrészt meg azok jobban tűrik a meghágást, mint az ivaros szukák mert azok nem hagyják magukat.

2013. júl. 5. 17:25
 6/8 A kérdező kommentje:
Más kutyákkal nem csinálja csak az ivartalanítottakkal.Egy folytában szagolgatja a hátsójukat meg nyalogatja őket. Ivartalanítattni nem szeretném, mert nem akarom, hogy elhízzom, meglustuljon (nem egy kutyát ismerek aki megváltozott ivartalanítás után). Amúgy jól nevelt. Le szoktam tiltani utánna még probálkozik, de abba hagyja, de utánna meg messziről elkerüli az ivartalanított kutyákat
2013. júl. 5. 18:47
 7/8 Chimaira ***** válasza:
Az ivartalanított kutyáknak nincs ivarszaguk, akárcsak a nagyon pici kölyköknek... a kan kutyád nem azt érzi, hogy szaga van, hanem hogy kan szaga nincs, innentől kezdve csak szuka lehet. Ezért megy rá.
2013. júl. 5. 19:09
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
De, előfordul, hogy az ivartalanított kutyának erős ivarszaga van. Még a kanok is olyan szagot eregetnek néha, mintha tüzelő szukák lennének.
2013. júl. 5. 21:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!