Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy borzasztóan hüly. E...

Egy borzasztóan hüly. E kérdés! Akik nyers hússal etetik a kutyájukat, nem gondolnak arra, hogy ezzel rákap"az ízére, és akár veszélyt jelenthet más élőlényekre?

Figyelt kérdés
Persze,az alap vadászösztön megvan bennük és egyébként is ragadozók...Tudom,sokan írják,mennyire jó és egészséges a kutyának a BARF-os étrend,meg a nyers(nem disznó)hús,de ha rászoknak a nyers húsra,nem érzik ugyanazt a késztetést,ha pl egy ember vagy állat megsérül és vérzik,hogy valójában ő is csak egy darab hús...?Tudom,szocializált,jólnevelt kutyák többségében,de mi van,ha az utcán egy kisgyerek megsérül,megérzik a vér szagát és akkor már tudatosul bennük,hogy az élelem is lehet(a pórázt és az egyéb körülményeket most hanyagoljuk).Az én kutyám is húst kap,de mindig jól megfőzve,zöldségekkel,rizzsel,tésztával,néha kis gyümölccsel.Idegenkedek attól,hogy nyers,véres húsra szoktassam,ezért érdekel a véleményetek.(Megértem,ha leszóltok,meglehet,hülye feltételezés)
2013. júl. 5. 13:07
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Bocsánat,azt nem mondtam,hogy tételezzük fel,gazdira,családtagra nem vonatkozik.Persze,attól nem fog szétszedni,mert a saját gazdáján megérzi a vérszagot,vagy,,nyers húsnak"tekinti...
2013. júl. 5. 13:19
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
nem fog támadni, egyrészt a fent leirt okok miatt, másrészt pedig ezek az állatok jól vannak lakva.
2013. júl. 5. 13:27
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Én nő vagyok havonta menstruálok 1 hétig és a kutyám nyers akár véres húsokat kap mégsem akar megenni, nem is agresszív.Kisgyerekek között van minde nap mert olyan helyen lakunk ahol sok a kölök, de nem akar rájuk támadni sosem.Nem függ össze a kaja és az agresszió.
2013. júl. 5. 13:36
 14/19 Bozsikrisz ***** válasza:
89%
Én minden tatárbifsztek után elgondolkozok, hogy levadászom a yorkimat, és megeszem vacsorára :D
2013. júl. 5. 13:50
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem juhászkutyám van. Attól, hogy eszik húst, eszébe sem jut levadászni az élő csirkéket/birkákat. És mégcsak fel sem merül benne(m), hogy egyszercsak rájuk ront terelés közben.:)
2013. júl. 5. 14:13
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

terelő juhászkutyám van, vágáskor már evett is abból az állatból, amiket hajtatni szoktam vele, mégsem vadássza le őket engedély nélkül. mert ő maga nem ölhet! ezzel tisztában van, és maximálisan betartja, az ő dolga a terelés (ami egy megszakított vadászat egyébként). abban sem lennék teljesen biztos, hogy ha magára hagynám egy leölt állattal, akkor azt megkóstolná... valószínűbb, hogy megvárná, hogy én adjak belőle.

továbbá ahogy írták, meg tudja különböztetni a húsok szagát (kifinomultabb orrú emberek is képesek erre).

2013. júl. 5. 14:51
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem aktívan vadászó kutyám van. Otthon pedig rengeteg háziállat van és soha még eszébe se volt a saját tyúkjainkat, nyulainkat bántani még mikor vágom az állatokat se cseni el a darabokat hanem szépen megvárja, hogy adok e neki vagy sem.

Az egyetlen amit portán belül megfog az a patkány de azt se eszi meg csak elkapja és szépen kipakolja őket nekem az udvarra sorba mint ahogy a vadászatokon a vadat

2013. júl. 5. 15:29
 18/19 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!Rokonom rottweilere nem volt ilyen fegyelmezett,rengeteg csirkéjüket megölte pár hónapja :/
2013. júl. 5. 18:03
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Az én kutyám is nyers húst eszik, de ő benne a vadászösztön is annyi, hogy addig üldözi a vadat amíg meg nem bírja szagolni. Inkább csak kíváncsiság. Múltkor talált egy sérült madarat ami kb. 20 cm-es ugrásokkal, röppenésekkel közlekedett, odament, megszagolta és aztán ment tovább a dolgára. Pedig egy sérült élőlény azért eléggé elő tudja hozni a vadászösztönt...( más kutyákban :D )
2013. júl. 6. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!