Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi történik ha elrontják a...

Mi történik ha elrontják a puli szőrét? Milyen lesz?

Figyelt kérdés

2013. júl. 5. 00:41
 1/8 anonim válasza:
Elrontják? :O Mégis hogy rontják el?
2013. júl. 5. 00:42
 2/8 A kérdező kommentje:

nem az h nem fésülik mert akkor berasztásodik.

hanem pl ha sokat nyírják rövidre, ha sokat fésülik, vagy ha sokat fürdetik kiskorában és ezzel elronthatják.

2013. júl. 5. 00:43
 3/8 A kérdező kommentje:
???????
2013. júl. 5. 00:55
 4/8 Bozsikrisz ***** válasza:

Nem értem. Ha rasztás szőrt akar valaki a pulinak, akkor a szőrt ennek megfelelően kell elkezdeni 10-12 hónapos kor körül ápolni, feltépni, hogy rasztákba álljon.

Ha le akarja vágni a szőrét (amit én nem javaslok) akkor egyszerűen géppel kell. Viszont akkor később már valószínűleg nem lehet olyan szép rasztásra megcsinálni.

2013. júl. 5. 08:34
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem javaslod? Ennyit tudsz az igazi puliról... Szerinted a dolgozó puli szőrét a pásztorok tavasszal a birkanyíráskor miért nyesték le (és nyírják le a mai napig is)? Mert tán nem értettek hozzá?

Gondolom nem kiállítási kutyája van/lesz/lenne a kérdezőnek.

2013. júl. 5. 15:19
 6/8 A kérdező kommentje:
Nincs pulim, és nem is lesz. Úgy tudtam el lehet rontani a puli szőrét, viszont el nem tudom képzelni milyen egy elrontott puliszőr.
2013. júl. 5. 15:54
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem igazán éehet. Max egy picit puhább lesz, de ugyanúgy össze fog állni rasztába, ha hagyják megnőni.

"A másik problémát pont a puli ékessége, a szőre okozza. A birkák mellett dolgozó pulitól a legnagyobb erőfeszítések ellenére sem várható el, hogy földig érő köntöse legyen. Tincsei közt szalma, törek éktelenkedik az istállóban és bogáncs, toklász a legelőn.

Ősszel és tavaszszal, kihajtáskor és beistállózáskor a nyáj mellett nélkülözhetetlen, viszont a hasított juhkörmök által feldagasztott sártól fürtjei szennyeződnek, nemezesednek. Ez a folyamat a kiképző pályákon még csak-csak elkerülhető de ott más problémák adódhatnak.

...

Mindezek hétköznapi gondok, de ezek a szépségviadalon visszavetik az esélyeket. Következményként minden munkaágazatban megnyírják a pulit."

2013. júl. 5. 16:02
 8/8 A kérdező kommentje:
Hát kösz hogy megosztottad velünk ezt az információt, little red.
2013. júl. 5. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!