Miért akarja a kiskutyám megenni a kakáját?
Most hoztam el a tenyésztőtől két napja, és nem tudom miért csinálja ezt?
Ösztön vagy pedig bajt jelent?
Jaj, istenem!
Minden héten van egy ilyen kérdés!
A kutyák NEM vitaminhiány vagy tápanyaghiány miatt eszik meg néha az ürüléküket.
Édesapám állatorvos, mielőtt lepontoztok, és én is annak tanulok.
A kutyák ösztönből tudják, hogy amit ők kiadnak magukból, az káros és hasztalan, már semmi tápanyag nincs benne. Az ürülékevés szimplán egy rossz szokás, amit tőlünk kívül álló okok miatt felvehetnek. Például nemrég ellett kutyáknál fordul elő leginkább.
A kiskutyát is le kell szoktatni róla, hiszen nem hogy haszna nincs, de komoly fertőzést kaphat tőle. Összeszedhet különböző vírusokat, bélférgességett, és minden egyéb rondaságot.
Leszoktatni nagyon egyszerű, de hosszú folyamat:
Pórázon odavisszük az ebet a legközelebbi dologhoz, és megvárjuk, míg evésre készülődik. Ahogy látjuk a szándékot, aprókat rántuk a pórázon, hogy a kutya figyelmét eltereljük, és ha ránk figyelt, játékra hívjuk, vagy jutalomfalattal megdicsérjük. Sajnos nagyon észnél kell lenni, mert egyetlen pozitív visszajelzés, és kész a berögzött szokás.
Sok sikert!
Köszönöm a válaszokat!
A kutyit még csak két napja hoztuk el, tehát nem tudom, hogy eddig ette-e. De én megpróbálom leszoktatni róla.
Amúgy tápból a legjobbat kapja, úgyhogy nem lehet ez a gond. Valószínű, hogy ez egy rossz szokás, amiről le kell szoktatnom.
Köszönöm a segítségeteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!