A fiú kutyák ivartalanítása a menhely dolga?
Elmondom röviden a szitut:
3 éve hoztunk ki egy fiú németjucit a menhelyről, nem volt ivartalanítva. Nekünk ő egyedüli kutya, aztán most 1 hónapja ránk írt a menhelyes, hogy gyűjtik az infót, adjuk meg a kutya chip számát(mi chippeltük is) és kérdezte, hogy ivartalanítottuk-e, mondtam, hogy nem erre mondta, hogy vagy ivartalanítjuk, vagy vissza kell vinnünk.
Most ez mi?
Jogosan, mondta, és én vagyok eltévedve, vagy ez így kicsit durva szerintetek is?
Ne támadjatok most légyszi, hogy nem ivartalanítottuk, egyedüli kutyus, nincs a közelben másnak kutyája sem, szóval fölöslegesnek láttuk, ráadásul nem keresünk jól(azért megélünk és a kutyus is jól van tartva) de ha valaki szól, hogy még ehónapban csináljuk, nem biztos, hogy mindjárt fut rá(de ezt gondolom néhányan értitek).
Na mit mondtok?
Én ivartalanítás párti vagyok, de ettől függetlenül mondom, h nézd meg, milyen örökbefogadási szerződést írtatok alá.
Mi a munkahelyemre fogadtunk örökbe egy kutyust menhelyről, mi chipeztettük. Mielőtt elhoztuk, beszéltünk az örökbefogadás feltételeiről, h mennyit kér a menhely stb. és egy szóval sem mondták, h ivartalaníttatni kell. A szerződésben pedig benne van.
Nálunk a menhelyen ez úgy működött, hogy elsősorban ivartalanítva adtuk ki a kutyákat, ha még ivartalanítás előtt vittek el egyet akkor azt mondtuk, hogy majd a kutyát hozza vissza x időn belül és a menhely számlájára ivartalanítjuk.
Hiszen az adó 1%.ban az ivartalanítási költségek is benne vannak.
Átnéztük a szerződést, de nincs benne, hogy ivartalanítanunk kellene.
Mindegy, azért megcsináljuk, mert annyit meg nem ér, hogy elvigyék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!