Kinek kell az állatorvos illetve az eljárás költségeit viselnie akkor, ha a kutya kerítésen belül van, ki sem tudja dugni a fejét és valaki benyúl simogatni, az meg megkapja?
Szerintem neked annyi a kötelességed, hogy bemutatod az oltási könyvét a kutyusnak. Semmi szabálytalant nem követtél el, nem utcán volt, szájkosár nélkül. Esetleg érdeklődhetsz, hogy van a "beteg".
Bár a törvényeket ismerve sosem lehet tudni, általában azt büntetik, aki ártatlan.
Mindenesetre vigyázz a kutyusra is, nehogy a sértett valahogy megpróbálja megbosszulni.
Szia!
Területen belül volt a kutya, szerintem semmi okod a félelemre!
Természetes, hogy a kutya védi a területét az idegenektől, minek nyúlt be az illető!
Üdv.
jogszabály szerint nem a te hibád. Kutyaújságban olvastam.
Ha kint van a tábla, hogy harapós kutya, tehát figyelmeztve vannak az emberek, onnéttól kezdve nem varrhatnak semmit a nyakadba.
Ezért te ne fizess egy forintot se, hogy a kutyád ellátja a feladatát és védi a területét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!