Agresszív lett a kutyám! Mit tegyek?
"Igazság szerint ha egyszer valami kicsit elverné, szerintem megtanulná"
Az egyik legnagyobb baromság, amit az istenadta nép a szájára vett. Nem tanulja meg, maximum elkezdene válogatni, hogy kikbe köt bele, ami ugyan az ő testi épsége szempontjából előnyös, de a megoldástól nagyon messze van. Vagy pont hogy rácuppanna arra, aki elverte, hogy de márpedig ő visszavág, sosem lehet tudni. Szóval nem.
Ha eddig hagytad, hogy terrorizáljon más kutyákat, akkor most miért csodálkozol, ha csinálja is? Az én fiatalabb kutyám is terrorista, meg kamasz, mégis civilizáltan viselkedik, mert megbeszéltem vele, hogy másokat terrorizálni rossz. Bepróbálkozik még, mert kamasz, ma is megkapta a magáét, amikor odakapott a másik kutyámnak a semmiért, de ha csak elvinném onnan, meg várnám, hogy majd más kutya oldja meg helyettem a problémát, soha nem jönne rá, hogy ezt nem kell csinálni.
Menj el egy olyan kutyasuliba, ahol megtanítják neked a falkavezérség mibenlétét, meg hogy hogy kezeld a kutyád ilyen jellegű kitöréseit, és készülj fel rá, hogy még pár évig nehéz lesz vele, mert a kamasz kutyák ilyenek, nehéz a felfogásuk, pláne ha snacik. A gyomoridegedet pedig hagyd otthon séta közben, mert az is csak belepörgeti a kutyát az agresszióba :)
A megbeszélést természetesen én sem szó szerint értettem :)
A földrenyomást könyörögve kérlek, ne használd, amíg szakember el nem magyarázta, hogy mikor, miért és főleg hogyan érdemes alkalmazni, és főleg ne várj tőle önmagában csodát akkor sem, ha tökéletesen csinálod. A falkavezérségedben meg ne legyél annyira biztos, kamasz kutyánál az folyamatos meló, nem magától értetődő dolog, szabályok ide vagy oda :) Na meg a szabályokat sem kell komplett kezelésí útmutatónak venni, ezer apróság van azon kívül is, ami számít.
Egy tökölés mondjuk biztosan nem ártana, még mielőtt belelendül az arcoskodásba, de egyébként mondom, keress szakmai segítséget, ha egyedül nem tudod kezelni a kutyát.
a kutyasuli sokat segítene!
de , ha nem féltenéd ennyire, ha nem paráznál, esetleg meglátnád, hogy eljött az idő amikor meg kell tanulnia a felnőttek viselkedési szabályait .
mindenképpen a csak kutyákból álló falka a legjobb tanár!!
a szabadon !!! nem pórázon !! szabadon lévő kutyák remekül megtanítják az ilyen kis hőzöngő tini korba kerülő kutyákat,hogy hol a helyük :) sajnos a gazdák félelme, hozzá-nem értése sokkal több problémát okoz.
a kutyaiskolák zárt kutyafuttatóiban a kutyák hamar szocializálódnak !! megtanulják a helyes viselkedést , egymástól, és aki erölködik az ledominálják, ez nem harc!! ez a falkasorrend !
kutyasuli, és bátrabb nyugodtabb kutyasétáltatás , lehetőleg nagy kutyákkal és lehetőleg póráz nélkül !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!