Van egy 2 hónapos pitbull kutyám. Folyton elkezd morogni és a lábamat harapni. A farka fölfele áll és csóválja. Mit tegyek ilyenkor? Játszik vagy agresszív? Még nem volt ilyen fajta kutyám. Csak olyanok válaszoljanak akiknek van pitbulljuk.
és megkérdezhetem hogy miért van ilyen erős és láthatóan nem túl barátságos mentalitású kutyád, ha még ennyit sem értesz a kutyákhoz?
nem mellesleg hidd el nem kell ahhoz pited legyen hogy erre a kérdésre válaszolni lehessen.
egy pitbull gazdi!
első válaszoló, sok eszed van, gratulálok!
tehát a kutyát verje? elmondanám hogy kb. öt hónapos korától már kiröhögi a kérdezőt, mert olyan magas a fájdalomküszöbük ezeknek a kutyáknak. nem mellesleg legkésőbb ha a kutya ivarérett lesz hidd el fel fogja venni a kesztyűt a verekedős gazdi ellen!
és arról van fogalmad mennyi idős a kérdező? mert szerintem kb. 15 ha van. szerinted egy felnőtt kifejlett pit majd félni fog tőle és tisztelni fogja őt? hát jó nagyot tévedsz!
megsértődni lehet! szíved joga, de egy olyan kutyát tartasz amihez nagyon fontos a kutyákkal kapcsolatos ismeret és tapasztalat. rendben, mennyi idős vagy? mit csinálsz amikor így viselkedik veled a kutya? jah, bocsánat. a kérdésed éppen az hogy mit tegyél ilyenkor. ha nem tudsz "elbánni" egy 2 hónapos pit kölyökkel szerinted mi vár rád ha már elkezd ereje teljében lenni?
miért választottál magadnak ilyen erős kutyát? a kutyaovit és kutyasulit gondolom erősen tervezed.
ne haragudj ha úgy érzed megsértettelek csak nekem is pitem van és tapasztalatból tudom hogy nem egy egyszerű eset. jó sok szabályhoz kötném a tartásukat az is biztos.
látom intelligens kutyatartó vagy te is!
sőt árad rólad a felnőtt inteligencia! szóval a te okos és nagy kutyás tapasztalatod szerint csak simogatás és verés létezik a kutya számára! felőlem mindenki olyan tanácsot fogad meg amilyet akar. de hidd el a te tanácsoddal kapcsolatban nagyon örülnék ha pl. a már 5 hónapos kutyáról tájékoztatást kapnék , vajon használ e a verés? de biztos neked nagy tapasztalatod van ilyen erős fajták terén azért pattogsz ilyen vehemenciával betonkeverő?! ;)
mellesleg már most is kipróbálhatja. ezekben a kutyákban nagyon erős a kitartás. szóval hacsak nem akkorát lezavar neki hogy a kutya nyekken hidd el annál jobban be fog durvulni. de te biztosan tudod hogy mit beszélsz.
a legegyszerűbb ha a kedves kérdező már kutyaoviba elviszi a kutyát. mert sok esetben még a grabanc rázástól is csak jobban bepörögnek. és mivel a kérdező totál tapasztalatlan nem hiszem hogy megfelelő határozottsággal korrektül le tudná állítani a kutyát. lehet lesznek olyanok akik majd adnak másfajta tanácsot, de őszintén szólva az ilyesmihez a legjobb a személyes oktatás (suli, ovoda). nem beszélve arról hogy lehet egy egy pofon most még fáj a kölyöknek és leáll, de idővel megszokja a verést és maximum csak egyre erősebb és erősebb bántalmazásból fog érteni. ha érteni fog egyáltalán. ugyanis könnyen megeshet hogy eljön az az idő amikor a verésre majd ő is úgy fog válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!