Egy kistestű kutya lehet egy jóval nagyobbnak a dajkakutyája?
Konkrétan következő a helyzet: a törpe pincserünk (3,5 kg)egy hete nem szoptat, mert gazdira lelt az utolsó kiskutyája is. Most magunkhoz vennénk egy (nagy valószínűséggel labrodor) kiskutyát, akit az árok mellől szedtek össze. Kb 4-5 hetes lehet, és nagyjából 1 kg. Jó ötlet lenne, ha mgpróbálkoznánk a dajkakutyasággal? Persze csak akkor, ha a pincserünk is elfogadja a kicsit.
Vagy nagyobb kárt okozunk vele a mamakutyának, mint amennyit segítünk a kicsinek? Igazából csak egy hétig gondolotam, hogy szoptassa, mert úgy gondolom, a tápszer mégsem az igazi. Ráadásul 8 órát nem vagyunk itthon, jó lenne, ha az idő alatt is tudna szopizni.
Bár nem vagyok szakértő, de szerintem nem lehet baj belőle.
Persze mivel kidobott kiskutyáról van szó, fontos tudni, hogy egészséges-e, nehogy átvigyen valami fertőzést, élősködőt az anyakutyára.
Hiába nagy testű a kicsi, biztos nem fog annyit szopni, mint az összes pincserkölyök együtt, így ezen a téren sem terhelné meg a mamát, ráadásul az anyai ösztönei még élénkek lehetnek, így szerintem nem lenne gond elfogadnia a picit.
Persze mint említettem nem vagyok különösebben jártas a témában, de én nem gondolkoznék rajta, hogy befogadjam-e a kicsit ha van elég hely a családban.
Köszi mindenkinek!
Már 5 perce velünk lakik. :) Eddig nem akart szopizni, de Mazsi nagyon jól fogadta, barátságos vele.
Az nem volt sokáig kérdés, hogy befogadjuk-e... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!