Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A Szibériai Husky megél a...

A Szibériai Husky megél a meleg éghajlaton is vagy csak a hidegen? Kb. meddig élnek?

Figyelt kérdés
2013. júl. 1. 08:46
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
De ettől kezdőknek is való ugye!?! Nagyon szépen köszönöm mindenki válaszát, főleg kispalikee-t!!
2013. júl. 2. 14:51
 12/18 anonim ***** válasza:
45%
Nem, nem javasolnám kezdőnek, kutyaiskola nélkül pedig végképp nem. Nekem 2. kutyám, jártunk suliba, de így is elég durván megszenvedtem, megszenvedek vele.
2013. júl. 2. 14:55
 13/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon okos kutyák, lehet őket motiválni, ahogy kispalikee is mondta, egyet értek vele abban amit irt. Azt nem tudom, én pl kezdőként vállaltam huskyt. Már 2 is van és remekül boldogulok velük. Remekül behivhatóak, hallgatnak rám, persze van amikor feszegetik a határokat, de igyekszem korrigálni, elégedett vagyok velük. De én elég határozott személy vagyok. Ezt neked kell érezned, hogy mennyire tudnád megnevelni. Sajnos más nem mondhatja meg. Engem is leakartak beszélni de nem tudtak róla. De ezeket nem biztatásból mondom. Nagyon ellehet őket rontani is, ha a fejedre nő, gondold jól át, mit tudsz bevállalni.

2013. júl. 2. 16:45
 14/18 anonim ***** válasza:

A nagyon 'el lehet rontanit' részletezném kicsit, hogy érstd miről is van konkrétan szó. Az én kutyám volt tulajdonosa nem törődött a huskyval, amíg kölyök volt, jó volt, aztán sz.rt rá. A kutya hónapokon át a közeli folyóparton élt, volt hogy 4-5 napig nem ment haza, hazament enni, majd újra elment csatangolni. Szinte semmi kommunikációja nem volt emberekkel. Úgy került hozzám, hogy emberektől, állatoktól, hirtelen mozdulatoktól, zajoktól rettegett. Folyamatosan nyálazott a félelemtől, jó 9 hónapig masszívan szökött. Ha nem figyeltem egy pillanatra, már hetedhéthatáron túl volt, volt hogy másfél-2 órára elment. Egy év kemény munka árán sikerült elérnem, hogy már nem akar annyira szökni, kötődik hozzám, de pl. macskára most is elmegy, hiába szólok neki. Kutyáktól már nem fél, de emberekkel továbbra is tartózkodó, nem barátságos. Soha ki nem törölhető nyomot hagytak benne a félrenevelésének a következményei.

Remélem, így már kicsit jobban átlátod a képet.

2013. júl. 2. 17:11
 15/18 A kérdező kommentje:

Én ezt olvastam az egyik kutyaneveldén róla:

Származási hely: Szibéria, fajtagazda ország Amerika

Főbb jellemzők: közepes termetű, hűséges, békés, ám érzékeny és egy kissé makacs kutya

Tartása lakásban: igen

Tartása kertben: igen

Házőrző jellem: egyáltalán nem

Más állatokkal való viszony: erős vadászösztöne miatt szoktatással is csak saját macskát nem bánt

Más kutyákkal való viszony: saját falkán belül kialakult rangsor után békésen elvannak, de új kutyákkal rögtön rangsorvitába keveredhetnek

Szőrzetápolás: vedléskor alapos kifésülés, egyébként öntisztuló a szőre

Mozgásigény: nagy, sportokra kivállóan alkalmas

Gyerekkapcsolat: semleges

Kezdő kutyásnak: ajánlott

Egyéb: szökésálló kerítés kötelező, mert ha unatkozik, hajlamos elszökni.

2013. júl. 3. 17:59
 16/18 eloljaro ***** válasza:
Nekem kettő van . ha erős jellemnek tartod magad és következetesnek akkor vágj bele. De nem lesz egyszerü nagyon könnyű elrontani a nevelésüket viszont borzasztó nehéz hejrehozni ! Alapvetően makacsok önfejüek és nagyon fontos hogy benned a falkavezért lássák elsősorba !Kb 13-17 évig élnek már a jó vérvonalu tenyésztett huskyk. Megél melegebb éghajlaton csak sokat fogja dobni a szőrét és rengeteget iszik (ennél fogva sokat is pisil) ha gondolod próbáld meg de ne feledd a kutya nem három napra társad hanem élete végéig és NEKED kell gondoskodni róla !! SOK SIKERT!!!
2013. júl. 5. 13:39
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát! nekem most van egy keverék kutyám! Anyja: Kaukázusi juhászkutya,Apja: ? bár szerintem Jack Russel terrier! Közepes a mérete, fehér a teste, barna a feje de a két szeme közt van egy fehér csík mint a lovaknál szokott lenni, a mancsai és a szájpadlása fekete - rózsaszín!
2013. júl. 6. 07:24
 18/18 A kérdező kommentje:
Ja igen! Menhelyről van! :)
2013. júl. 6. 07:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!