A Szibériai Husky megél a meleg éghajlaton is vagy csak a hidegen? Kb. meddig élnek?
Figyelt kérdés
2013. júl. 1. 08:46
1/18 anonim válasza:
Persze hogy megél csak rosszul viseli. és 10-14 évig él
2/18 A kérdező kommentje:
Hogy - hogy rosszul viseli?
2013. júl. 1. 09:39
3/18 anonim válasza:
nyaron nagyon melege van,egesz nap fekszik stb
jo ha mindig van elotte viz es locsolgatod
4/18 anonim válasza:
Alkalmazkodtak az itteni klímához, hacsak nem Szibériából vagy Alaszkából hozatod a leendő kutyádat. De a kérdésedből ítélve még nagyon keveset olvashattál róluk, úgyhogy semmiképpen se akarj addig, amíg nem jártál utána a dolgoknak, vagy nem beszéltél még tenyésztővel a Husky tartásával kapcsolatban. Egyre több a szaporított Husky jellegű akármi is, azokkal sok gond lehet, nem ajánlott onnan vásárolni. (20-30 ezres "huskyk"-ra gondolok)
5/18 A kérdező kommentje:
És menhelyen is vannak husky-k?
2013. júl. 1. 10:12
6/18 anonim válasza:
Az "Összefogás a szánhúzókért alapítvány"-ba vannak elhelyezve az örökbe fogadható Huskyk.
7/18 anonim válasza:
Nem viselik ők olyan rosszul, mint azt sokan hiszik. Az én kutyámat pl. már elneveztem a szibériai husky helyett hawaii huskynak, mert a 40 fokos melegben amikor már én szenvedek ő önfeledt fekszik a tűző napon és napozik egy jót. Erről ennyit. Úgy viseli, mint a többi kb. hasonló bundájú kutya. Legyen friss viz, árnyékos hely, meg csak reggel vagy este menjetek sétálni.
8/18 anonim válasza:
Én is azt tapasztalom a huskymmal, hogy meglepően jól viseli. Vagyis inkább úgy fogalmazok, hogy a napfénnyel nincs gond, akár 10-15 km-t lefut egyhuzamban tűző napon, de a fülledtséget, levegőtlenséget viszont nagyon rosszul viseli.
9/18 A kérdező kommentje:
Egyébként később szeretnék venni husky-t mert most van egy keverék kutyám! Köszönöm mindenkinek a válaszokat! És még annyit szeretnék kérdezni hogy sok könyvbe azt olvasom hogy nehéz őket tanítani néha mert nagyon makacsok! Ez igaz?
2013. júl. 2. 07:13
10/18 anonim válasza:
Habár szerintem tanítani nem nehéz, ahogy látom, kajával elég jól motiválhatóak, és sok köztük a labdás is, de nevelni nem könnyű. Tudom, lesznek akik megcáfolnak, ők ügyesek, és nekik sikerült, de tény, hogy a husky egy elég nehéz fajta. Hihetetlen intelligens, tényleg elképesztő esze van, és szereti ezt kihasználni csintalanságokra. Nagy mozgásigényük van, jó ha tudsz vele sportolni (bikejöring, canicross), és fontos, hogy tanítsd őt, hogy lefáraszd a kis agyát, különben jön a szökés, az ásás, az ugatás stb. Magyarán nem az a típusú kutya, akit megveszel a kertbe, mert szép, és elvan. Napi szinten sok-sok foglalkozás, mozgás, séta, szocializálás kell neki. És jó adag határozottság, hogy a makacsságát leküzd. Ha ezek megvannak, hihetetlen jó kutya, én erősen gondolkodom egy második beszerzésén, csak nem tetszenek a mo.-i kennelek. Még egy utolsó: nagyon fontos, hogy tenyésztőtől vedd, ne szaporítótól, mert igaz ők olcsón adják, de különböző betegségekre számíthatsz, és a fajtát is tönkreteszik. Inkább egyszer szánj rá nagyobb összeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!