Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Fontos hogy fajtatiszta...

Fontos hogy fajtatiszta kutyátok legyen?

Figyelt kérdés
én ugy vagyok vele hogy nekem nem fontos csak kutya legyen:D Nektek miért fontos?
2009. okt. 15. 15:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nekünk 1 fajtiszta és két keverék kutyánk van. Én azt vettem észre, hogy a fajtiszta mintha könnyebben tanulna, tehát lehet, hogy sokan ezért szeretnének inkább fajtisztát. Mi ajándékba kaptuk, de ha pl. egyszer úgy döntenénk, hogy nahh akkor most új kutyát is beszerzünk, akkor biztos, hogy inkább keverék kutyát választanánk, mert őket előbb teszik ki az utcára.
2009. okt. 15. 17:54
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Én családtagot kerestem, nem törzskönyvet, amikor menhelyre mentem örökbe fogadni. Csak az volt fontos, hogy egy elhagyott kutyát vigyünk haza. Mégis, egy keverék után kétszer is egy-egy fajtatiszta kutyát kaptam a menhelyen, egyszerűen ők voltak azok, akik elfogadtak engem és a családomat.

Első kutyám a vasadi menhelyről keverék kölyök volt. 16 évesen halt meg. Amikor megnyugodtunk, csak úgy kimentünk a Rexhez, Káposztásmegyerre, van-e egy hasonlóan édes keverék kölykük? Egy 8 éves, beteg, fajtatiszta kutyával mentünk haza (nem tudtuk volna ott hagyni). Amikor ő is meghalt, megint elmentünk Rexékhez, akkor a Zenit tv-s hirdetésükből egy kis keveréket néztünk ki, de amikor ott találkoztunk vele, meg akarta enni a gyereket. Mutattak egy másikat: kb 8 éves, ismét fajtatiszta, állítólag a kennelben is gyakran bántották a többiek. Hazahoztuk és kölcsönösen imádjuk egymást!

Szóval, egyáltalán nem a pedigrét néztük, csak éppen ők válaszottak ki minket.

Ettől függetlenül, megértem, ha valaki azért keres egy kutyafajtát, mert dolgozik vele vagy célja van vele.

De amikor valaki csak sznobságtól vezérelve választ fajtatiszta divatkutyát, pl. a kigyúrt kopasz majmok amstaffal feszítenek, vagy az agyon sminkelt, tűsarkakon tipegő plázacicák a zsebblökiket lóbálják a retiküljükben, na attól hányok!

2009. okt. 15. 19:54
 13/15 anonim ***** válasza:
75%
Nekem az a fontos, hogy mudi legyen. A törzskönyv meg a tenyésztéshez kell. De ha egy nem mudit akarnék tartani, akkor biztos mentett kutya lenne, fajtatiszta, vagy felnőtt keverék, mert akkor nem érhetnek kellemetlen meglepetések.
2009. okt. 16. 15:35
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

nekem egy keverékem és egy fajtatisztám van, pont ellenkező jellemek és csodálatosan kiegészítik egymást. :) ami hiányzik az egyikből, benne van a másikban. és mindkettőt nagyon szeretem! :) először a keverék volt, akit állatvédőktől fogadtam örökbe, kölyök korában bántalmazta az előző gazdi :( sajnos vele emiatt elég sok nehézség van, azért szerettem volna egy fajtatisztát is tenyésztőtől, hogy a keverékem kiegyensúlyozottabb legyen és legyen egy olyan kutyám is, akit én neveltem fel és én teszek azzá, aki. ezzel nem azt akarom mondani, hogy a keverékem kevésbé szeretném, ellenkezőleg, sokkal jobban érzi magát, mióta van a kölyök, azóta sokkal jobban alkalmazkodik és boldogabb :)

és ha most kéne kutya, ugyanilyen felállás lenne, egy keverék és egy fajtatiszta :)

2009. okt. 16. 16:58
 15/15 anonim ***** válasza:
Szerintem nem jó hozzáállás, hogy mindegy, csak kutya legyen. Minden fajta más, a keverékek között is óriási különbségek vannak. Én például nem tudnék egy agárral együtt élni, mert nem tudnám elviselni a vadászösztönét. 15.35-ös voltam.
2009. okt. 16. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!