Miért más a netező kutyás gazda, mint a nem netezős? .
Talán csak tájékozottabbak a netes kutyások ... itt tényleg megtudja ez ember a többiek véleményét, tapasztalatát és azért az okos ember tanul abból amit más már tud.
Mondjuk néha nekem is sok az állandó Acana szajkozás, én akkor sem fogok azzal etetni, mert nem vált be ...
Általában tényleg igaz amit mondasz de nem feltétlenül. Én vagyok rá az élő példa, aki nem követi ezeket a "divatvonalakat". Nem Acanával etetek, mert nem vállt be. Nem tartom helyesnek az ivartalanítást csak bizonyos esetekben, pl. ha felelőtlen a gazda, beteg a kutya (ivarszervi) vagy vemhesült. Nekem nem számít a törzskönyv, csak maga a kutya, milyen az idegrendszere, láthatólag egészségesek-e a szülők. Nem ítélem el az egyszeri almot lehozókat, csak azokat akik kizsákmányolják az állatokat, rosszul tartják őket.
Mindenkinek megvan a saját véleménye és elve a kutyatartás terén, ha ezeket valaki másoktól lesi, akkor a leginkább hangadóktól fogja akik mostanában az Acanával etető ivartalanításpártiak:) És ezt most nem piszkálódásból írtam.
Az a baj, hogy neten sok olyan is osztja az észt, akinek nem kéne, mert nem is ért hozzá, és ezt neten nem tudod ellenőrizni, de élő beszédben azért rögtön kijön(pl a gesztusaiból látszik), hogy valaki intelligensen, átgondoltan mondja a dogot, vagy össze-vissza beszél, mert teszem azt visszakérdezel, és meg se tud szólalni...
Meg ugye aki nem netről tanul, az kizárásos alapon, vagy szakkönyvből, vagy józan paraszti ésszel csinálja. És kicsit nem mind1, hogy szakembertől vesszük az infót, aki korrektül el is magyarázza a dolgokat, vagy mari nénitől a "nyaljukkiakutyaseggétés" fórumból.
Szeintem jól mutatja a tudatlnaságot, hogy gond van az álattal, pl ezen a fórumon az ember azt a választ kapja, hogy vidd orvoshoz. Értelmes tanácsot nagyon ritkán hallani, olyan esetekben, ahol amúgy nem lenne indokolt az orvos.
A másik, hogy itt van egy rendkívül szubjektív "vallás", és annak nem lehet ellentmondani. Pl itt az oldalon is -akármiylen jószándékkal írja az ember a választ- rögtön lepontoznak. Így nem lehet tanulni...
Egyetértek az utolsóval, egyszer úgy lepontoztak, holott tapasztalatból írtam egy véleményt. Nem leszóltam mást, csak véleményt írtam, amit én sikeresen alkalmazok. Minden kutya más, és mindegyikhez más út vezet.
Aki azt írta, hogy le lesz pontozva mert állatkínzó, mert grabancot rángat:) nos vele is egyetértek, annak ellenére, hogy nálunk pont a rángatás, meg a fenyítés nem vált be... Figyelemelterelés, otthagyás, nálunk bevált, ja és jutalmazáááás:D:D Én a grabancrángatástól jutottam el ide. Viszont a másik kutyánk, meg pont fordítva működött.
Szerintem az egyén akkor jár jól, ha utánajár egy csomó mindennek, és higgadtan elkezdi alkalmaznia neki megfelelő módszert pl a nevelésnél, és ami bevállt, azt használja tovább, ami meg nem azt nem alkalmazza. Rugalmasnak kell lennünk, mert ahogy gyerekbe sincs egyforma, úgy a kutyák sem egyformák.
Ha figyelünk a kutyára, akkor teljesen rugalmassá válunk. Pl nem kell mindig megrángatni a kutyát, mert ha éppen "jókedvében" van, akkor lehet elég egy erősebb rászólás. Valamikor meg annyira hiperaktív, hogy elő kell vennem a papucsot, és volt, hogy a hátsójára sóztam.
Egyébként én tipitkus példája vagyok a netes nem netes csoportnak, mert volt egy kutyánk, ő net és egyéb plusz tudás nélkül lett nevelve, de nem is sikerült... Szerettem nagyon, de valahogy nem működött az egész... Aztán a másodiknál, hiperszuperül felkészültem, és én is hajtogattam a különböző "divat módokat". Aztán miután szét voltam esve, a kutya se értékelte a legjobb módszereket. Összeszedtem magam, és próbálom a sok módszert kicsit összemosni. ÉS MŰKÖDIK :D na nem mindig:) de általában:) (még kicsi a kutya) Csak a gazda tudja, hogy mivel lehet célt érni az embereknél.
Van egyébként, akik okoskodnak... Van aki csak véleméynt mond, van aki állítja hogy működik.
Ha a gazdában van elég önbizalom, és hagy időt magának, meg a kutyának, akkor ki tudja szelektálni a hülyeséget, meg az őszinte tanácsot...
A kajával meg úgy vagyok, hogy nem veszek neki egy nevenincs konzervet, ami messziről bűzlik, de nem is etetem prémium táppla, pedig vannak jó érvek is ám mellette. Az állatorovosunk azt mondta, hogy ez jó, teljesen megfelel, akkor inkább hallgatok rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!