Milyen kutyát ajánlanál egy beagle mellé? Miért? Kan vagy szuka?
Nem vagyok az a típus, aki a menhelyi kutyákat "tukmálja" rá az emberre, de azt hiszem,h a ti esetetekben érdemes lenne elmenni menhelyre és ott szétnézni. Gondolom nem ragaszkodtok hozzá,h tk-es legyen az eb. Ha kinéztetek valamilyen kutyát, akkor a saját ebeteket is elvihetitek megnézni,h hogyan jönnek ki egymással.
Lehet,h egy kan kutya jobb választás lenne. Mivel úgy sem tudja befedezni a beagle-t, nem lehet gond. Viszont a két ellentétes nemű kutya között sokkal kisebb az ellenségeskedés lehetősége (mondjuk nálunk a két szuka is remekül el van).
Vagy ha van egy fajta ami nagyon megtetszett nézzétek meg a fajtamentőket, ott is rengeteg szép és okos, és nagyon hálás kutyát lehet találni.
Valami agilisebb típust válasszatok: a vizsla jó választás lehet, vagy a labrador, golden is. Ez attól is függ,h mit vártok el az új kutyától?! Házat is őrizzen? Mert akkor inkább egy németjuhászt, vagy akár boxert javaslok. Feltéve h valami meleg helyre el tud húzódni télire.
Mindenképpen terrierfélét vennék mellé ha az én döntésem lenne. Elég széles a választék. Kérdezted a "harcikutyákat". Ők bull típusú terrierek.
Szerintem teljesen jó döntés lenne, nagy mozgásigényűek, mint a már meglévő kutyád és szeretik úgymond csalafintaságon törni a fejüket. Nem agresszívak de dominánsak. Néha makacsak (begletől nem vészesebb). Nagyon okosak. Teljesértékű családtagok.
Az én pitem imádja a beagleket. Jókat tud velük játszani:)Egy bottal a szájukban órákig el tudnák egymást kergetni. A nem lényegtelen, szerintem. Főleg hogy a szukád ivartalanított.
Lényegében mindegy milyen fajtát viszel mellé,csak kellőképp aktív legyen!!!
Egy beaglenek a magány az már kínzás főleg ha be is zárják valahová,na ilyenkor szokot rombolni és ezt bosszúból teszi mert elhanyagolja a gazdája,sokan azt hiszik róluk,hogy buták és makacsok.Nagyon is intelligens ebek,a makacsságuk amit én KITARTÁSNAK nevezek az pedig a vadászathoz nélkülözhetetlen volt hisz akár órákon át üldözték az apróvadat...Amit tesznek azt nem butaságból teszik sőt önálló problémamegoldó képeség van génjeikben!Anno falkában vadásztak az ember irányítása nélkül saját maguk oldották meg a feladatot és küzdöttek le minden akadályt!Jutalom falattal/dícsérettel nagyonsok mindenre megtanítható!Foglalkozni kell velük ez bíztos.
info@beagle-club.hu érdeklődj Adrinál jelenleg van 6 örökbefogadható beaglejük,hivatkozhatsz rám,hogy velem leveleztél az 'ördöggel',ne aggódj elfogja hinni!!!
I the devil,Eastern Jackpot Beagle kennel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!