Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek tényleg vihetem?

Szerintetek tényleg vihetem?

Figyelt kérdés

Sziasztok,van egy (yorki) kiskutyám,április 28.-án született,ma voltunk az állatorvosnál,megkapta a 2. oltását,azthiszem a parvósat és azt mondta az állatorvos,hogy várjak még 1 hetet és utánna nyugodtan kivihetem már kis időkre,sétálni.

Eddig a kertbe se vittem ki,mert van több macska meg egy kutya is,meg néha átjárnak a szomszédból is a macskák és mondta,hogy ne vigyem ki,mert a macskáktól még nem védett

Szerintetek tényleg vihetem már sétálni? Mindenhol azt olvastam,hogy megkell várni a 3.oltást és utána is várni kell még egy kis időt,hogy sétálni vigyem.

Most meg teljesen tanácstalan vagyok,mert hát csak állatorvos,tapasztalataim alapján jó is,de sehol nem olvastam olyat,hoy 10 hetesen már lehet vinni.

2013. jún. 27. 16:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Igen,nem kéne még vinni.Mivel ez a kutya nem egy "erős" fajta,hanem betegesebb,kisebb nem szabad.Én várnék vele még.Nekem is yorkim volt,de a 3.oltást megvártam vele!Nem értem az orvost.Az udvarra viszont kiviheted pórázzal egy kissebb körre,csak egy picit.Vagy csak legalább az öledben :)
2013. jún. 27. 16:11
 2/11 anyács ***** válasza:
A 4. oltás után egy héttel szabad kivinni! Az udvarodra viszont nyugodtan kiviheted!
2013. jún. 27. 16:31
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, kiviheted. A második oltás után a parvo védelem gyakorlatilag teljes, a többi még nem. De ha az állatorvos szerint nincs nagy fertőzöttség a környéken, akkor kiviheted. Én is kivittem alig több, mint 8 hetesen.
2013. jún. 27. 16:37
 4/11 anonim ***** válasza:

A mi orvosunk is azt mondja, hogy a második oltás után már ki lehet vinni.

Egyébként az én kutyám már 6 hetes kora óta sétál, persze odefigyeléssel, míg kicsi volt.

2013. jún. 27. 16:50
 5/11 A kérdező kommentje:

Látom itt is megoszlanak a vélemények. Falun lakok amúgy,ha ez számít (de a városba vittem be az orvoshoz).

De ennyivel a kertben is ugyan úgy elkaphat valamit,nem? Mármint azoktól a macskáktól.

Köszönöm a válaszokat:)

2013. jún. 27. 17:47
 6/11 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

Yorkienál különösen fontos a korai szocializáció. Én vinném már oltott, tuti idegrendszerű, jól nevelt kutyák közé.

Ennyi erővel a talpadon is haza tudod vinni a parvot sajnos :(

2013. jún. 27. 21:56
 7/11 anonim ***** válasza:
Szerintem ,ha az utcára még nem is,a kertbe mindenféleképp vidd le :) Nyugodtan kiviheted a kertbe,hiszen 2 oltása már meg van. Figyelj azért rá ,de had szaladgáljon egy kicsit,lásson mást is a lakáson kívűl. Arra figyelj ,hogy az oltást követően 3 napig NE vidd utcára semmiképpen,mert az oltás után le van gyengülve a szervezete,és könnyebben kapja el a betegségeket. Amúgy meg szerintem az udvartól nem kell szívbajosnak lenni,a mi udvarunkba is egy csomó macska járkál(t) ,de már 7 hetes korától volt az udvaron meg minden,és semmi baja nem lett.
2013. jún. 30. 16:56
 8/11 anonim ***** válasza:

Az udvarra nyugodtan ki lehet vinni, azért csak egy kutya és értem én az állatorvosok véleményét, mert az a tuti, de muszáj a szocializáció,hogy világot lásson stb. Van amelyik állatorvos 4 hónapot mond, de hallottam már 5-6 hónapot is.Addig meg mire pisil, kakil, pelenkára, kb sosem lesz szobatiszta. Nyilván figyelni kell,hogy ne egyen meg semmit, idegen kutyával nem engedni össze. (2. oltás után 1-2 hét)

Nekem eszembe sem jutott,hogy a kiskutyát a saját udvarunkra ne vigyem ki az oltássorozat végéig a másik kutyánkhoz. Ha ott betegség van ,akkor nem a kiengedésen fog múlni az tuti.

Nagyobb a valószínűsége szerintem annak,hogy ti a cipőtökkel visztek be valamit a házba.

Tehát röviden, én már a jövő héten kivinném az utcára, észlelje az ugató kutyákat, embereket. Azért a kerítéshez nem engedném oda.Rengeteget számít , főleg egy yorkinál a korai szocializáció. Jah és ha megijed nem kell rögtön felkapkodni :)

2013. jún. 30. 18:47
 9/11 A kérdező kommentje:

Azért félek csak kiengedni az udvarra,mert ügye nem volt olcsó (80ezer) és ha parvoba vagy már fertőző betegségben pusztulna el akkor ügye nem ér a garancia és amúgy is már annyira a szívemhez nőtt kis szaros,hogy féltem:) Egyik ismerősömnek a kiskutyája ebbe hallt meg,pedig ő is csak az urdvarra vitte ki.

Amúgy járnak hozzánk emberek,sőt már más kiskutyákkal is találkozott,igyekszem már most hozzá szoktatni mindenhez amihez csak lehet. Már sétáltunk is pórázzal,hámmal a házba:) Meg tudom,hogy nem kell túlzottan félteni,de féltem:D A felkapkodástól pedig nem kell tartani,mert nem fogom, hagy játszon csak nagyobb testű kutyákkal is, ha meg nem jót csinál majd tudja hol a helye,tanulj csak meg:)

Köszönöm a válaszokat

2013. jún. 30. 19:22
 10/11 A kérdező kommentje:
Ja és van itt egy macska,aki elég beteges, vittük orvoshoz,most jobban van,de ettől is tartok,hogy tőle nehogy elkapjon valamit
2013. jún. 30. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!