Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Labrador és a házőrzés?

Labrador és a házőrzés?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nem kifejezetten házőrző fajta, de valamennyire nevelés kérdése is nem?

Kidobtak 5 kiskutyát a szomszéd városban, és egyet szeretnénk megmenteni, de édesapámnak a legfontosabb tulajdonság az, hogy gyerekbarát legyen (két picurunk van, ezzel nem is lenne gond) de emellett házőrző is legyen.

2013. jún. 26. 18:00
1 2
 11/15 Szaszekk ***** válasza:

Labrador-Stafford keverékem van. (befogadtam, kóbor volt) Most 6 éves. Amíg kertes házban laktunk, sikerült tanulmányoznom a házőrzési feladatait.

A kertben 3, azaz három kitaposott járőr útvonal lett. Ebből is látszik, a kutya minden nap többször ellenőrzi a területet. Ez remek.

Akármikor kint voltam a kertben, és valaki elment gyalogosan a kapu előtt, megugatta. Macskát is, kutyát is, a Janit is. Szép.

Már kezdtem örülni, hogy milyen ügyes kis házőrzőt kerítettem, amikor felfigyeltem egy érdekes dologra. Az ablakból figyelve teljesen mindegy, hogy mi, vagy ki ment el a kapu előtt. Rexike ugyanúgy feküdt a meleg betonon, vagy a hűs fűben. Néha odanézett, de arra sem volt hajlandó, hogy a fejét megemelje. Aztán teszteltem: kimentem, mikor ezt láttam. Mire kiértem a teraszra, Rexike már a kapunál, vagy a kerítésnél volt, és bizonygatta számomra, hogy megér minden egyes táp szemet, amit belé fektetek.

Ilyen vicces kutyus ő. Haragudni nem lehet, csak nevetni ezen az akción. És, hogy a labrador vér az erősebb? Lehet:)

2013. jún. 26. 22:37
 12/15 anonim ***** válasza:

A Labrador kizárt, hogy házat őrzzen. "Gyárilag" 0 % agresszivitás van benne, legalábbis az eredeti vérvonalban. Ezért alkalmas terápiás kutyának. Az én labradorom még be is hozná az utcáról "a kedves vendéget".

Ha más vér dominál benne, akkor talán.

2013. jún. 27. 10:23
 13/15 A kérdező kommentje:

igen. Reméltem, hogy nem ezeket a válaszokat kapom.

Édesapám így nem engedi, hogy elhozzunk egyet közülük.

Nagyon sajnálom pedig a piciket, körülbelül egy hónaposok. Mind az 5 fekete, Dunapartra voltak kidobva, elég rossz állapotban, pár napja már ott voltak biztosan.

2-nek göndörebb a szőre, tehát biztos nem tiszták, de hogy mi van bennük, az egy jó kérdés.

Szerintem akkor felhívjuk a Noé állatotthont. Piciknek könnyebb gazdát találni.

2013. jún. 28. 08:15
 14/15 anonim ***** válasza:
Ha tehetitek, próbáljatok meg ti gazdit keresni nekik. Fekete kölykök sincsenek túlzottan szerencsés helyzetben. Noénak sem könnyű, emlékszem egy alomra még jó pár hónapja (boxer keverékek), amíg azt hitték az emberek, h fajtatiszták, tolongtak értük, aztán hirtelen eltűnt mindenki és a kölykök közül jó páran azóta is náluk élnek és min. fél évesek!
2013. jún. 28. 09:39
 15/15 A kérdező kommentje:

Természetesen próbálkozunk, körülbelül 10-12 ember gazdit keresni nekik.

Nem hagyjuk, hogy bajuk essen. Átmeneti megoldást találtunk számukra, de reménykedünk, hogy gazdit is a közeljövőben.

2013. jún. 28. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!