Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Yorkik vélemények, tanácsok (? )

Yorkik vélemények, tanácsok (? )

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Szeretnék egy yorkit, elég sokat olvastam róla, de most yorkitartók véleményére és tippjeire lennék kiváncsi. "Ül,marad" vezénzavakra mennyire nehézen tanítottáktok be?

Nyáron szinte egésznap tudnék vele foglalkozni, viszont iskolaidőben 7-től olyan 3-ig van hogy teljesen egyedül lenne (hetente 3nap max,viszont konkrétan vele foglalkozva ez idő alatt nem lenne). Ezt mennyire bírja, Butorokat szétszedi? Megérné inkább két kiskutyát hozni? Vagy ketten csak rosszabbak? Mért ez a fajt választottad?megbántad? Köszi a válaszokat :)

2013. jún. 26. 08:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nagyon aranyos kis kutyuskák, ragaszkodó típus a gazdájához,és nagyon szelíd barátságos . Intelligens okos, tanulékony kutyus. :)
2013. júl. 7. 12:06
 12/18 anonim ***** válasza:
mi 40-ért vettük dorozsmáról a yorkimat és nagyon jó vérvonalból származik az anyja is díjnyertes és nagyon szép az orvosunk a kozmetikusunk és mindenki azt mondja hogy nem látott még ilyen fekete és szép kiskutyát szóval ezt a helyet ajánlom viszont nem adnak hozzá törzskönyvet nem tom baj e
2013. júl. 9. 22:27
 13/18 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy már eltelt egy kis idő, de azért leírom az én kis szotimat. :)

Tudni kell rólam, hogy óriási állatbarát vagyok, és nagyon sokat töltöm velük az időmet. Mindig macskám volt, mert voltak családi kutyáink, de amikor ide költöztünk, a vasúti sínektől 30m-re, akkor sorra haltak meg a macskáim, és van egy szomszéd, aki most is eltette láb alól 2 cicámat.

Ezért kértem egy kiskutyát, és minden vágyam egy yorki volt, mert szoba kutya. Anyáék nem akarták, azt mondták, hogy bármilyen kutyám lehet, csak ne yorki. Végül azzal meggyőztem őket, hogy szobakutya, tehát ha elüti a vonat, akkor az az én hibám lesz. 1 évet vártam Rá.

Elmentünk Kiskunmajsára, hogy ott milyenek a yorkik, és nagyon édesek voltak, ki is választhattam. 2 lány, és 2 fiú volt, és az egyik lányt választottam. Amíg anyuék beszélgettek a tenyésztővel én a kiskutyát foghattam. Nagyon édes volt, állandóan nyalogatott. Ez novemberben volt, és december 12-én megkaptam, ami szintén hatalmas öröm volt. Mentem volna egy szakkörre, de anya azt mondta, hogy megyünk az unokatesóimhoz, ezért nem mehetek. Az unokatesóim közel laknak hozzánk, de fel sem tűnt nagyon az út hossza, meg az se, hogy merre megyünk (már sötét volt), csak akkor amikor anya telefonált, hogy mindjárt ott vagyunk. Anyáék letették az asztalra az árát, nem titok, 45 ezer volt, és a pénz nagyobb volt mint a kiskutya. Hazahoztuk, és az volt a legszebb karácsonyom. A bátyámtól kaptam hozzá kis nyakörvet, de sajnos nagy rá.

Nem volt könnyű rászoktatni a szobatisztaságra. Nagyon sok csatát vívtunk miatta, de sokszor vittem ki, és mindig mondtuk, hogy "pisiljél" meg ilyesmi, és amikor pisilt akkor megdicsértük. Bent hipós vízzel mostunk fel...ha bepisilt, akkor mindig megkérdeztük, hogy "nem kell szólni, hogy ki kell menni?", de jó dühös hangnembe. Valami csoda folytán, azóta mindig ugat ha ki kell mennie. Akkor néha még előfordulnak balesetek, ha több ideig van egyedül. Sajnos suli időben sokszor van egyedül, de akkor bejön a szobámba és az ágyamra fekszik. Nem rongálja a bútorokat, soha nem is tette. Tesómmal ha viccből verekedtünk, és a tesóm csikizett vagy valami, akkor rögtön ugatni kezdett.

Ha egyszer lesz egy kutyád, akkor onnantól fogva ő lesz az, akire mindig számíthatsz.

"Nem számít milyen kevés pénzed vagy tulajdonod van.Ha kutyád van, gazdag vagy!"

"Egy kutyának nem kell se luxusautó, se hatalmas ház, se drága ruhák, beéri egy útszélen talált bottal... Lehetsz gazdag vagy szegény, buta vagy okos, agyafúrt vagy tökkelütött a kutyádnak mindegy! Ő csak szeretet kér és ad! Hány emberről mondhatod ezt el?! Hány ember szeret feltétlen és olthatatlan szeretettel?!? Hány ember mellett érzed, hogy ami TE vagy az különleges?!" Ezt tartsd észben:)

És nem bántam meg, hogy 4 éve pont az én kis Zizimet választottam. :")

[link] ha ide benézel, itt van pár kutyás idézet még, a kutyusom fotóival, ha érdekel, hogy az enyém milyen:)

2013. aug. 2. 22:39
 14/18 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti,ti egy szaporítótól származó kutyát vettetek.Ha az anyja díjnyertes lenne,akkor a kölyöknek is lenne törzskönyve,mivel egy tenyésztő nem azon az 5000

Ft-on spórol,amennyibe a törzskönyv kiállítása kerül.

Legalább ne bátorítanád a kérdezőt ilyen baromságokra...40ezerért NINCS TÖRZSKÖNYVES KUTYA ha piros hó esik se.

Valamint,az állatorvos és a kutyakozmetikus is a TI pénzetekből él,szerinted majd pont ők fogják mondani,hogy "de csúnya kutyád van"?

Kutyakozmetikus vagyok másodállásban,és hidd el,munkaköri kötelesség minden kutyát a leggyönyörűbbnek mondani,ha viszont akarod még látni a tulajt ;)

2013. aug. 2. 22:45
 15/18 anonim ***** válasza:

13-as vagyok. Nem kell ám a legjobb minőségű táp!

Mi Dog Chow-t szoktunk venni, kölyökben, 10dkg-ot szoktunk venni, és az is sokáig elég. Mellé konzervet veszünk, de táp mindig van előtte, ha nem vagyunk itthon, akkor se legyen baj.De a sima macskatápot is megeszi, nem válogat.

A mi kozmetikusunk 4000-ért dolgozik, 2 órát van ott a kutyusom. Az elő kozmetikusánál 1x volt, megverte. Fél a kutyusom, és amikor elhoztuk nagyon örült. A mostani kozmetikusunkat ha meglátja, rögtön menne oda hozzá, akkor felveszi a kozmetikus, és rögtön bújik hozzá.

2013. aug. 2. 22:48
 16/18 anonim ***** válasza:
A kutya előtt soha nem hagyunk kint ételt...
2013. aug. 3. 06:55
 17/18 anonim ***** válasza:
Képzeld, hogy igenis lehet előtte kint hagyni nagyon kevéske tápot...
2013. aug. 3. 11:31
 18/18 anonim ***** válasza:
+Vagy az állatorvos hazudik?
2013. aug. 3. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!