Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy kaukázusi juhászom és...

Nabuka kérdése:

Van egy kaukázusi juhászom és ha a közelébe jön egy másik kutya póráz nélkül, hogyan reagáljam le?

Figyelt kérdés
Az enyém nem tűri. Én mindig pórázon sétáltatom a kutyámat.

2013. jún. 25. 11:56
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Meg tudom tartani a kutyusomat.Meglátom a másik kutyust,és az enyémet le ültetem.Mondom neki Maradsz! Nem,nem szabad!Ha van gazdi szólok ,hogy fogja meg a kutyusát.Közben az én Kan kutyusomat,maradásra utasitom,és mondom amit az előbb le Írtam.Még nem volt egy kutyussal sem közelharc séta közben,sikeresen rendeződött.Csak az én vérnyomás szintem emelkedett meg.Mert mint Írtam,a másik kutyust féltem.És tartok attól a helyzettől ami még hála Istennek nem következett be.Nekem kell meg küzdeni a féltéssel.Akkor van baj ha sehol a gazdi ,és volt rá példa, nem is egy kutyussal sétáltak,éppen hárman voltak.Azért három kutyától már az én Kutyusomat is féltem.
2013. jún. 25. 15:43
 12/15 anonim ***** válasza:

mi 5el találkoztunk ráadásul nekem kisebb kutyám van pit. hazudnék ha azt mondanám elsőre nem futott át az agyamon hogy felkapnám. ennek ellenére abból is jól jöttünk ki. pedig még csak nem is förmedtem rájuk hanem csak annyit mondtam "sss".

igaz ott valamennyire bevettem a szerepbe a kutyám mert sajna ígyis ketten voltunk. de szerencsére az enyém nem olyan mint a tiéd. maximálisan irányítható. addíg amíg hagyod hogy a kutyád dominánsan viselkedjen sajnos nem is lesz könnyű. mert elég egy kis hiba és máris kitör a verekedés.

mellesleg megint leírom.

jön felétek a kutya, te beállsz a tied elé mint egy hulk és igazán tutit ráförmedsz a közeledő kutyára. kizárt hogy ne álljon meg. tény vannak olyan kutyák akik nem szaladnak le a térképről de megértik hogy tartsák meg a tisztes távolságot. nekünk pl. az 5 kutya a 3 méteres körzetünkben maradt pl. ez engem nem érdekel, a lényeg hogy ne jöjjön közel. ha van gazdája akkor így egyhelyben megvárod míg odaér, ha nincsen akkor meg lassú tempóban mentek tovább és egyszer úgyis lekoccolnak. nem kell idegesnek lenni. ha irányítani tudod a kutyádat akkor nincs gond.

2013. jún. 25. 16:09
 13/15 A kérdező kommentje:
Látod, ennyire nem figyelsz. Nem az én kutyámnak kiabálok, hogy vissza!Hanem a másiknak.
2013. jún. 28. 19:37
 14/15 anonim ***** válasza:

látod, te is ennyire nem figyelsz. 5 idegen kutyával meg tudtam értetni egyszerre hogy ne jöjjenek a komfort zónánkon belülre. minden kutya érti ezt.

egy vagy két kutya pedig abszolút nem gond. ahol pedig többen vannak (pl. kobór kutyák) mindig az irányító felet kell kiszúrni, mert amit az csinál, azt csinálja a többi is.

2013. jún. 29. 14:22
 15/15 Laktózmentestej ***** válasza:
Ha nem bírod elzavarni akkor tedd rá a kutyádra a szájkosarat és azzal üttesd meg a másik kutyát. Garantálom, hogy a másik elfog szaladni ijedtében. Ne parázz!!
2013. jún. 29. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!