Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A nem fajtiszta kutyák, félig...

A nem fajtiszta kutyák, félig más fajokhoz tartoznak?

Figyelt kérdés
2013. jún. 25. 10:41
 1/9 anonim ***** válasza:
helyesen nem fajtatiszta,így egyértelmű,hogy külömböző fajtájú kutyák keverékei
2013. jún. 25. 10:47
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Már meg is válaszoltad. Ritka az ilyen, és az a másik faj többnyire a Canis Lupus, vagyis a farkas.
2013. jún. 25. 10:47
 3/9 A kérdező kommentje:

Macska + kutya nem lehet?

vagy valami teljesen más faj és a kutya? Annyiszor mondják, hogy nem fajtiszta kutyájuk van, gondoltam rákérdezek. Ezek szerint félig farkas kutyájuk van?

2013. jún. 25. 10:50
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
a faj a kutya. A fajta pedig pl. a németjuhász. Sokan pedig nem tudják ezt értelmezni, és fajtatiszta helyett fajtisztát mondanak. A nem fajtatiszta kutyában több fajta is előfordul, a nem fajtiszta kutya esetében pedig más fajjal keveredett(erre nem tudom, hogy van-e példa, én olyanról hallottam, hogy régen az alaszkai malamutokat az eszkimók úgy "erősítették", hogy a tüzelő szukákat kikötözték az erdőben, és a farkasok befedezték. Ebben az esetben nem beszélhetnék fajtiszta állatról, de nem tudom, hogy igaz-e a történet.)
2013. jún. 25. 10:51
 5/9 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom,hogy csak a szamár és a ló tud életképes szaporulatot produkálni,mégpedig az öszvért.

De a "nem fajtiszta a kutyám" kezdetű szövegek általában a fajTAtisztaságra vonatkoznak,csak nem tudják mi a különbség.

Bizonyára hiányoztak általános iskola 5-6. osztályából :)

2013. jún. 25. 10:57
 6/9 Platypus ***** válasza:
100%

A-a. Léteznek több fajtól származó, azaz hibrid fajták, de ezeket senki sem hívja nem fajtisztának. Például a sulimov kutya vagy a bengáli macska ilyen. Ha odamennél egy díjnyertes bengáli macska gazdájához, hogy a te macskád nem fajtiszta, akkor nem aratnál nagy sikert :)

A kutya-farkas hibridek amúgy csak alfaji hibridek, mivel egy fajba tartoznak. De szerencsére senki sem találta még fel a "nem alfajtiszta" kifejezést.

A hiba ott van, hogy a faj szó jelentése megváltozott az utóbbi száz évben. A fajtiszta régen azt jelentette, amit ma a fajtatiszta. Csak közben a biológusok feltalálták a faj fogalmát. A fajtisztát ezért lecserélték fajtatisztára, mert félreérthető volt. A fajtisztát viszont soha nem használták a "nem hibrid" kifejezésére. Egy biológiai faj lehet hibrid eredetű, mégsem problémázik rajta senki, mert egy természetben élő állatnál a természet szelektál, és ami átmegy a rostán az jó és pont. Míg az állattenyésztésben fontos, hogy amit egyszer kitenyésztettünk, azt őrizzük is meg, "tisztán".

2013. jún. 25. 10:59
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy kis kiigazítás. A kutya hivatalosan nem különálló faj, hanem a szürke farkas háziasított alfaja. Akkor beszélhetnénk különálló fajról, ha az utódaik steril hibridek lennének, de mint tudvalevő, szaporodni képes utódokat nemzenek.

Persze konyhanyelven mindenki különálló fajnak tekinti a kutyát.

2013. jún. 25. 10:59
 8/9 anonim ***** válasza:
Na, egyszerre írtuk Platypus-szal. Ő kicsit részletesebben írta le, úgy van pontosan.
2013. jún. 25. 11:00
 9/9 anonim ***** válasza:
42%
Szia,igazából minden Fajta Tiszta kutya,nem Fajta Tiszta,ha átgondoljátok,mivel Pl egy adott fajtát is kialakítottak valamilyen fajtából,s az a valamilyen fajtát is kialakították valamilyen fajtából,s így tovább,szóval nincs fajtatiszta kutya!A Farkas az egyetlen Fajta Tiszta állat,mert minden kutyának a farkas az őse,s abból alakították meg azt a sok fajta kutyát,de viszont a farkas nem kutya,így nincs fajtatiszta kutya,csak kialakítottak egy kutyát,aztán sikerült nagyon hasonló adottságokkal rendelkező másik egyedet is kialakítani,s így ha nem keverednek,a kölykök is ugyanolyanok lesznek mint a szülők,s ez így megy tovább,de ha egy "Fajta"kutyával keveredik egy "keverék",akkor már is,nem hasonlít a kölykök sem a szülőkre.Így csak annyi a különbség,hogy a Fajtatisztából egyre fajtatisztább lesz,vagyis keveredik tovább,stb....és az embereknek tetszik a "összekeveredett kutyák"egyikke,azt kiválasztják a MEOnál,s Fajta Tisztának titulálják be,s igen szép vagyonokat elkérnek érte....!!!!Az én kutyámba van mindenféle keverék,még is,szinte teljesen megfelel a fajtaleírásnak a German Spitz kutya fejében,csak a füle nem áll,de ha állna,akkor ő már egy Fajta Tiszta German Spitz lenne?Nem!Mivel az én kutyám Tacskó-Pincsi-Germán Spitz-Golden keverék,Ő egyedül nézett ki Spitznek,kiskorában Fajta Tisztának lehetett volna hinni,a többi tesói Fajta tiszta Pincsinek néztek ki,1 tesójuk meg Goldennak,s sokkal nagyobb is volt,szóval,minden kutya KEVERÉK!Jah és az unokatesómnál van egy Hím egyed,aki hasonmása az én kutyámnak,a fogai,a pofája,a bundája,termete,tesalkata,feje,mindene...mint ha egy Új fajta lenne a mi két kutyáánk ennyi erővel,szóval kizárt hogy Fajta Tiszta kutya van.Csak a farkas az,ha csak nem keveredik kutyával,ami elég ritka.Sziasztok!Ez az én véleményem erről!
2013. jún. 25. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!