Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehet saját bolhairtót...

Hogyan lehet saját bolhairtót készíteni? (több lent)

Figyelt kérdés

A kutyusunk megint vakaródzott, a bolha miatt. El is ment a Papám venni a boltba bolhairtót,nagyon drágába került.Úgy gondoltam,hogy megpróbálok készíteni saját módon, csak az a jó kérdés, hogy miből.

Esetleg az jó lenne ,ha citromfa levelének és a paradicsom levelének megpróbálom kipréselni a levét,és rákenem a kutyánkra?

A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!

2013. jún. 24. 10:05
1 2
 11/15 Czakó Lajos ***** válasza:
100%

Igaz hogy nem bolháról van szó de szeretném megosztani ,hátha segítek.

Ahogy én is hallottam bekentem gyermekeimet is egy iskolai erdei kirándulás előtt kamilla főzettel.Szemmel láthatóan szinte mindenkiben találtak kullancsot.Az én családom még nagyítóval sem!!!!!!!

HA LAKÁSBAN VAN BOLHA,ÉS EVVEL A FŐZETTEL BE VAN KENVE A TEST,NEM CSIKÁL,ÉS NEM CSÍP.

2013. jún. 27. 22:37
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. jún. 28. 08:32
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon érdekes, amit a kamilláról írsz. Én télen a macskákkal is itattam, eleinte víz helyett, kis cukorral, aztán már cukor nélkül és víz is volt, szóval választhattak, de érdekes mód megszerették és megitták mindig. Sokat volt gyullad a szemük, főleg a kicsiknek, azt is kamillával töröltem meg és pár nap alatt minden ilyen meggyógyult.

Még nem hallottam erről, hogy bolha meg kullancs ellen is jó lenne, de el tudom képzelni, úgyhogy ki fogom próbálni, mert itt rengeteg a kullancs. Köszönet a rengeteg jó tippért. Ma az almaecetest fogom tesztelni, majd megírom az eredményt. :)

2013. jún. 29. 13:37
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Írtad: "Bevált recept, hogy 1 evőkanál olívaolajhoz 2-3 csöpp levendula- és eukaliptuszolajat kevernek, és időnként ezzel bedörzsölik a kutya vagy macska nyakát, hajlatait, hasát."

Nos, nekem nem volt csak olívaolajom, úh ezzel öntöttem le pár macskát. Szó szerint, rá a hátukra, mert az 'alapbolháik' :) mellé hazahoztak valami borzasztóan undorító bolhát is, ami óriási volt és szinte hemzsegett a hátukon, még ilyet nem is láttam. (ez külterület, rengeteg a kóbor macska, de még vadállatok is vannak) Naszóval, mivel már több érdekes jó hatását tapasztaltam az olívaolajnak, amiket írtál, az felbiztatott, úh hátukra öntöttem és egy pzs-vel belekentem a szőrükbe. A hatás azonnali volt: a bolhák már a bedörzsöléskor kimúltak. Gondolom a tracheáik elzáródhattak, vagy mittomén. :) Lényeg, h ez volt 2 napja, ma minden macsak amit bekentem, teljesen bolhamentes, és a szőrük, bőrük is rendbejött.

Csúfak voltak bekenve, de megérte. Egymást tisztogatták le szépen, még a kutya is besegített, úgy látszik, ízlett nekik az oliva. Bár ennek annyira nem örülök, mert olvastam, h a bolha terjeszthet galandférget. No mindegy, gondoltam, megosztom. Tényleg működik! :)

2013. jún. 29. 13:57
 15/15 Czakó Lajos ***** válasza:
100%

Örülök neki hogy segíteni tudtam.

Válaszodban egy mondat meg fogott,amire minden képpen válaszolnom kell!

Abban igazad van hogy a bolha elő segíti a galandféreg szaporodását.

De nem kell meg ijedned amikor a macskák nyalogatják egymást mert akkor nem jut élő sejt a szervezetükbe.

Tehát ez a fajta kezelés nem csak a bolha írtásról szól,amit elfelejtettem leírni hanem csökkenti a galandférgek szaporodását is.Azt persze tudni kell hogy ami a háziállatunkban már él azt más módszerrel kell kezelni.

2016. júl. 2. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!