Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » SOS! Nem tudom mi baja a...

SOS! Nem tudom mi baja a kutyámnak? Nagyon félek.

Figyelt kérdés

A 2 éves labrador vizsla keverék kutyámon észrevettük 2 napja hogy kisebb folt van a hátán. Néha kiszokott szökni, azt hittük biztos összeverekedett vmi másik kutyával.

aztán tgnap mivel már gennyesedett neki és kihullott kicsit a szöre tettünk rá neki betadint aztán ma láttam hogy egyre nagyobb a folt, és egyre csunyább. Mi lehet a baja? Orvoshoz most nem tudom vinni hiszen vasárnap van.

Egyik ismerösünk mondta hogy neki is volt a kutyájának ilyen baja a nagy meleg miatt.

Lehet hogy ez csupán a baj? a nagy meleg?

Vagy az is lehet hogy kb másfél hete megfürdettem kutya samponnnal, és rosszul moshattam ki? Vagy lehet rühös? Minden ellen bevan oltva, ezért ez megsem fordult a fejemben.

Vagy mi baja lehet? segitetek kérlek, kétségbe vagyok esve. :(

Volt már vkinek ilyen problémája?

(nem kell jönni az állatimádo b*nko hozzászolásoknak hogy minek ilyen embernek kutya meg hogy megérdemlem hogy ez legyen)

2013. jún. 23. 13:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Naponta 4-5-ször törölgesd át betadinnal, és holnap vidd el orvoshoz.
2013. jún. 23. 13:52
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A bőrbetegségekre általában nincs kötelező védőoltás.Csak a betegség kialakulása után szokták beoltani,pl. gombi elleni oltással.De ezek durva helyzeteknél vannak.

Ha foltos és levedzik az általában ekcéma.

De lehet gomba,rüh,szőrtüszőatka de bármi más is,összeszedhette ha kiment.

Kenegessétek betadinnal holnapig,aztán irány az orvos.

2013. jún. 23. 13:59
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

milyen samponnal fürdetted meg?

bolhás e a kutya?

holnap minnél előbb vidd el orvoshoz, mert a gennyes fertőzés akár vérmérgezést is okozhat amibe a kutya belepusztul.

ha van otthon kamilla teátok akkor a betadin előtt azzal mosd le a felületet.

ha vannak bolháka kutyán lehet akár bolha allergia is, de lehet más betegség is

2013. jún. 23. 14:01
 4/8 anonim ***** válasza:
58%

Lehet,hogy a legyek kezdték ki,ha kint tartott kutya.

Mindenképp mielőbb állatorvos!

2013. jún. 23. 14:26
 5/8 puhadorka válasza:
100%
Hadjad hagy pihenjen kicsit ès sokszor kend át betadinnal és ha lehet èjjel is.Reggel amikor nyit az állatorvosotok azonnal vidd e!!!
2013. jún. 23. 14:41
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ez volt. Az én kutyámon észrevettük, hogy a hátsó lábán egy helyen nincs szőr. Kiderült, hogy egy nagy, gennyes tályog. A doki azt mondta, hogy valami megcsíphette, és ez válthatta nála ki ezt a tünetet. Azóta nem szoktam a réten átvágni, nehogy megint ez legyen szegénykémmel! :( (ha nem hiszed, hogy csípés, gondold végig, hogy bármibe bele is hempereghetett, úgy is csíphette valami)

Egyébként a doki felnyitotta neki, át is mosta, egy-két hét alatt meggyógyult. Ha valóban a bolhák miatt lenne, akkor meg vegyél neki Scalibor nyakörvet, az bolhát, kullancsot távol tart - Jobbulást!

2013. jún. 23. 14:52
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz:) Kenem a kutyuskámat betadinnal:) jobban belegondolva valoszinü hogy megcsipte vmi, mivel amilyen kis bolond mindig mindennek ami mozog neki megy játékbol..
2013. jún. 23. 14:59
 8/8 anonim ***** válasza:
A bolha allergiának van ilyen tünete. Azért a biztonság kedvéért vidd el állatorvoshoz, ő majd ad rá kenőcsöt(Cortizeme).
2013. jún. 23. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!