Apám félreneveli a kutyámat. Mit tehetnék?
Teljesen tanácstalan vagyok. 3 éves kutyám van, folyamatosan tanítgatom, nagyon okos, viszont rosszul van szocializálva. A gond apámmal van.
Társasházban lakunk, ha valaki van a folyosón a kutyám gyakran ugat, én ilyenkor mindig leszidom,ilyenkor elhallgat, apa viszont megdicséri és akkor folytatja tovább. Ha apa nincs otthon nem csinálja.
Ha kint vagyunk nagyszülőknél és a kapu előtt gyerekek szaladnak el, direkt uszítja, hogy Fogd meg!, a kutya meg nemnormális módon nekiugrik a kapunak. Mindenkit megugat már bárhol vagyunk, a gyerekeket főleg. Ha velem sétál lent aránylag normálisan viselkedik, mert én nem hagyom neki ezeket a dolgokat, de rossz lehet neki, hogy két különböző hatást kap egy cselekményre, van aki megdicséri, van aki leszidja. Egyáltalán nem következetes apám, túl is van etetve a kutya, hiába figyelek rá oda, nem lehetek mindig a sarkában. Cukrot eszik, májkrémet stb. a reggelin és a vacsorán kívül. Megpróbáltan már vele normálisan megbeszélni, de egyszerűen nem érdekli amit mondok, ő az egészet szórakozásnak tekinti és jókat röhög, ha a kutya nekiugrik egy másiknak. Hangsúlyozom, ha én ott vagyok és rászólok, vagy csak velem van a kutya akkor többnyire tényleg nagyon rendesen viselkedik. 1-2 éven belül külön tudok költözni, viszont addig valahogy meg szeretném oldani a problémát. Hogy lehetne, hogy csakis rám figyeljen, őt zárja ki? Tőle kapja a nasis kaját, szóval...
Bocsi hogy hosszú lett.
22/L
nálam apa szerencsére elfogadta, hogy a kutya az enyém, és amit én mondok az úgy van. De az elején nálunk is előfordult hasonló probléma. Amikor valamilyen társaság volt nálunk, iszogattunk, buliztunk, apa jó ötletnek tartotta, hogy egy-két ml sört adjon a kutyának. Utána pedig jókat nevetett, hogy a kutya őt követi még egy kis pia reményében, és nem hallgat rám. Először elmagyaráztam neki normálisan, hogy ezt azért mégsem kéne, és ne csinálja többet. De amikor láttam, hogy harmadszori kérés ellenére is folytatta, akkor leosztottam, de úgy igazán. Hogy rosszabb, mint egy gyerek, és hogy az egésszel annyit fog elérni, hogy se a kutyát, se engem nem fog látni, ha így folytatja. Látta rajtam, hogy most tényleg nagyon haragszom rá (pedig nem is, de ez a módszer korábban is bevált már nála), és azóta nincs gond.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ordítsd le apukád fejét, én csak azt írtam le ami nekem bevált, de ez függ attól is hogy milyen a viszonyod apukáddal. Nálunk ebből semmi gond nem adódott, de nem biztos, hogy a te apukád is ilyen lazán reagálná le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!