Gondolom a sok negatív sztereotípia miatt.
Mondjuk én pont nem félek tőlük. :)
elfogadom hogy vannak előítéletek, csak az a bosszantó, amikor megyek a kasu jól nevelt pitemmel az utcán, és mindenki húzódszkodik el tőlünk mint egy leprástól. Holott sok kis vakarék 1000x neveletlenebb a pitbulloknál, mert aki pitet vesz magához, az többnyire tisztában van vele, hogy ezt a kutyát meg kell nevelni. Valamint a pitbullok legtöbb esetben nem támadnak emberre, az emberek nem ingerlik őket, imádják az embereket. Nyilván fajtajellegből a kutyákkal kicsit érzékenyebbek, de erre is vannak technikák, szocializáció, végső esetben elővigyázatosságból szájkosár, amit egy felelős gazda használ is, még akkor is ha nincs oka félelemre a kutyáját illetően. Ha rárakod a szájkosarat még jobban félnek tőle az emberek, mert azt hiszik "hamis".
jó lenne már ezeket az előítéleteket megszüntetni az emberekben. Ha szájkosár van egy kutyán, nem feltétlenül azért van, mert a kutya hamis.
nem, azért van rajta mert kutyákkal szemben érzékeny.. :D szépen tudsz fogalmazni..
Félre értés neesék nem félek tőlük, viszont ha kutyákkal vagyok akkor elkerülöm őket jobb a békesség alapon. Nem kell senkinek a baj. Nem mint ha az enyémek agresszívak lennének de a kicsi pl nem tudom hogy reagálna egy harapásra/ csípésre
Azt azért nem mondanám, hogy félek. Ugyanakkor egy nagyobb, izmos, erős kutyával óvatosabb leszek, amíg nem ismerem, mert ugye egy kistestűtől meg tudom védeni a kutyámat, ha úgy adódik. (Hozzáteszem, elég sok fajta kutyával haverkodott már, sose volt baj, egyszer kaptak bele az orrába - az egy foxi volt.)
Egyébként csatlakoznék 10:08ashoz: ha barátságos kinézetű kutyád van, akkor meg harminc méterről rohanják le az emberek, különösen a gyerekek és olykor engedélyt se kérnek, máris simogatják, kapkodnak felé, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!