Marad vezényszó kell vagy nem?
Mikor leültetem a kutyám akár az étele előtt elég az ül parancs majd a tied vagy úgy csináljam ,hogy ülj,marad,tied?
És ha pl azt szeretném hogy ott maradjon a helyét akkor?Ül,marad gyere?Vagy elég az ül majd a gyere?
Szerintem étel előtt elég az ül, aztán a tiéd. Úgyis tudni fogja, hogy mit vársz el tőle, nem fog elmászkálni, ha tudja, hogy jön a kaja :)
Ha séta közben akarod, hogy leüljön, és ott is maradjon, akkor viszont külön kell mondani ültetés után a marad parancsszót.
semmi értelme leültetni a kutyát evés előtt.. annyit érsz el vele hogy egy jól berögzül feladat lesz giga jutalom falatért etetés előtt..
A feladat a dominancia gyakorlat részét teljesen elveszíti. Simán megcsinálod a kajáját és ledobod elé, néha néha elmajszolsz 1-1 kekszet, almát akármit a "táljából". Majd ott hagyod a kutyát és akkor mondod neki hogy tiéd.. összesen ennyit szólsz hozzá az egész etetés alatt
hozzáteszem hogy ezt fél éves kor után ildomos elkezdeni. Előtte ne is foglalkozz ilyennel csal add oda neki had egye.
Kis korban én szintén parancs nélkül megcsináltam azt, hogy leraktam a tálját és ha egyből neki rontott akkor felemeltem (a tálat) és csak akkor kapta meg ha nem esett neki egyből. Egy kölyök kutyának szerintem ez bőven elég.
Szerintem kaja előtt nem kell semmilyen parancs, csak leteszed elé és kész.
A helyben maradáshoz használhatod, de olyankor ne hívd be soha, hanem mindig menj vissza hozzá. Ha be is szeretnéd hívni, akkor ne használd a maradj parancsot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!