Az igaz, hogy ha önkénteskedem, akkor arról a helyről ingyen elvihetem a kutyát?
Miért ne vihetnéd ingyen.
Ha a telep vezetője megengedi akkor miért ne.
Kiveszed a munka részét rendesen, nem vagy ott idegen segítesz stb.. Persze, hogy hazaviheted ingyen.
6: Ha az önkéntességet valaki "munkaként" fogja fel, akkor már baj van. Ez egy hobbi, ami lelkileg térül meg, nem anyagilag.
Ha valaki pénzért akar dolgozni akkor ott a tesco .. az állatmenhely nem arra való.
Előzőnek:
Az, hogy van egy kutyád és kijársz vele a kutya sulira és trükköket tanítasz neki, az egy hobby, de abba is munkát fektetsz.
Az önkéntesség is felfogható hobbynak, de bizony, hogy munka. Eljárni oda, rendszeresen sétáltatni a kutyákat, ganajozni a kennelt, etetni stb...
Én magam is voltam menhelyen dolgozni és többször is mondta a menhely vezető, hogy fogadjam már be ezt és ezt a kutyát.
Arról nem is beszélve, hogy ha idegen viszi el a kutyát és persze pénzért, még ott is felajánlja a menhely vezető ha a kutya nincs ivartalanítva, hogy a kutyát vigye vissza és a menhely költségére ivartalanítják. Persze ez beletartozik.
A kérdező nyugodjon meg neki nem kell a kutyáért pénzt fizetnie, örülni, fog a menhely vezető, ha egy kutya jó helyre kerül és főleg egy olyannak adja aki ott dolgozik és segít nekik.
Az önkéntességnek pont az a lényege, hogy nem fogad el érte pénz és nem is vár el érte.
Nem azért fogod megkapni a kiskutyát, mert ott dolgoztál.
Hanem mert ott dolgoztál a menhely vezetői, tagjai megismertek, megtanultak bízni benned, és tudják, hogy jó gazdája leszel és ezért odaadják. (vagy nem ha úgy ítélik meg, hogy nem leszel jó gazdája, vagy mondjuk a szüleid nem engedik meg). DE ekkor is illik valamennyi adományt adni, mert abból tudják a következő kutya mentését finanszírozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!