Titeket nem háborít fel ez a sok birka ember, akik még mindig a szaporítókat támogatják?
Tagja vagyok egy kutyafajtás csoportnak a face-en...Egyik gazdi"feltett egy képet a cuki kölyökkutyákról(agyonszaporított,de nem társasági fajta),hogy eladóak.Mondanom sem kell,mint,,gyöngytyúk a takonyra"rávetették magukat,ezer lájk,ezer kérdés-rögtön mindenki ezzel jön(ugyebár ez a két legfontosabb kritériuma a kutyavásárlásnak):hol?mennyiért?
És száz válasz ebből áll,hogy hol,meg mennyiért.A kiírt véleményem a szaporítókról és a törzskönyves szaporítókról,akik betegségszűrések és egyéb fontos dolgok nélkül árulják a kicsiket,rontva ezzel az amúgy is igen silány állományt-törölték.Erről ennyit...Belinkeltem egy fajtamentésnél lévő,ugyanolyan,fiatal kutyát-érdekes,az ingyen van és nem kell senkinek.Ja,mert nem kölyök,hanem két éves...?Nem mintha ebből a fajtából kölyköt is ne lehetne hozni a legkisebb menhelyről vagy sintértelepről is.Nem tudom eldönteni,hogy az emberek tényleg ennyire bugyuták,hogy a kedvenc fajtájuk tönkretételét támogatják,vagy csak nem akarnak látni?
Komolyan mondom én bevezetném a kötelező ivartalanítást. Ha nincs a kutyának törzskönyve, akkor ne lehessen vele szaporítani, és persze a törzskönyvek kutyáknál is meg kéne szűrni, hogy melyik alkalmas és melyik nem.
Ezekre az alkalmi szaporítókra meg rá kéne ereszteni a NAV-ot, meg mindenféle egyesületeket, talán a jó zsíros büntetések elvennék a kedvüket.
Csak sajna ez nem kivitelezhető egy olyan országban, ahol sokkal égetőbb problémák is vannak.
Az a baj,hogy akiknek szólnak ezek a dolgok,tesznek rá.
Kell a 10-30 ezer forintos "fajkutya".Ha később beteg lesz,nem baj,leadják a gyepin.Még mindig olcsóbb pár ezerért egy szaporítótól újat venni,mint sok tízezerért kikezeltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!