Hogy szoktassam be a kutyát a medencébe?
Jutalomfalattal/labdával v bármivel, amit szeret és jól motiválható.
Gondolom nem klikkereztek, ugye?
Nem klikkerezünk. Jutalomfalattal nagyon jól motiválható.
Csak nem tudom hogy csináljuk, hogy miként csalogassuk be, hogyan éjük el azt hogy ő magától menjen bele, és közben ne szerezzen rossz élményeket.
Úgy, hogy egyre közelebb csaljátok a medencéhez a falattal, ha ott van a közelében, egyre beljebb húzzátok úgy, hogy bele kelljen lépnie érte a medencébe, rá fog jönni, h nem nyeli el a víz :D
Apránként haladjatok!
a lényeg a fokozatosság, ha belelép az első kétlábával nagyon nagy dícséret és aznapra hagyjátok is vagy 2-3 óra pihi után folytassátok csak. utána hátsó kétláb ültetés vagy gugolás és utána ültetés aztán fektetés. Nekem a csodálatos "menj bele" utasításra megy bele a medencébe. 2-3napig magától nem ment bele, de most már igen.
Amúgy lehet hogy ha már belemegy és rájött hogy nem eszi meg semmmi akkor gyorsan haladtok.
Amúgy egy fontos dolog.. amit én is elfelejtek mondani mindig. elsőre az üres(víz nélküli medencébe is hívjátok be. Mert az is nagy kihívás lehet 1-2 kutyánál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!