Amikor a kutya egy rongyot megrángat?
Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem:
Valahol azt olvastam, hogy 3-4 hónap körüli kutyákkal ne játszunk olyat, amivel az agresszióját erősítjük. Pl kötél húzás, rongy húzás, stb.
3 hónapos kiskutyám alapból nagyon békés, de amint előkerül a kötél játék, morogni, csaholni kezd, akaratossá válik, és a játék végén sem tudja "leállítani magát" harapni kezdi a kezem, hiába tiltom, nem érti, valahogy rám száll. :* bocsi ha hülyén fogalmaztam.
Nektek mi a véleményetek erről? Játszunk kölyökkel ilyen levadászós, kötélhúzós játékokat, vagy kerüljük ezeket a dolgokat, egy bizonyos korig?
Utolsó: erről megoszlanak a vélemények. Még nem tudja a szabályokat és nincs önkontrollja. Vársz még egy-két hónapot, addig gyakoroljátok a kérem-et vagy épp az ereszd-et, megnő a tekintélyed, és a fogváltás lezajlása után, már le tudod állítani. Ez egy olyan játék, amiben a kutya nagyon nekivadul, még előtte tudnia kell a megfelelő parancsokat, hogy fel lehessen állítani a szabályokat.
Ha jelenleg szenvedés,és láthatólag ellendolgozik pl. a kapkodás tiltásának, akkor ne csináld, hanem gyúrj rá az ereszd parancsra.
Köszi, a segítséget!
A leállítással az a gond, hogy tényleg nincs még semmi önkontrollja, szabályokat nem érzi, egyenlőre.
Így, ha tiltom, nyugtatom, nem érti, hogy miért csinálom. Ő ugyanúgy játszana tovább. Látszólag nagyon erős benne a vadászösztön, és nagyon eleven kutyus. Ez nyilván jó, csak észrevettem, hogy a játékba belevadul, és szinte ájulásig játszana bármivel amit észrevesz, nem érzi a határokat. Ilyenkor a tiltást sem érti, ugyanakkor ha elzárnám, vagy büntit kapna, hülyén venné ki magát.
Kitalálok neki akkor valami békésebb játszási módot egyenlőre, pár hónap múlva visszatérek a kötéljátékhoz :
Köszi a felvilágosítást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!