Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Legjobb gazdi védő kutya?

Legjobb gazdi védő kutya?

Figyelt kérdés
Sziasztok.Azt szeretném kérdezni hogy milyen fajta kutyát ajánlanátok aféle "gazda védőnek".Olyanra gondolok hogy mikor viszem sétálni a kóbor kutyák messziről elkerüljék és az emberek is féljenek tőle,legyen tekintélye.Fontos hogy a kutya bármi áron megvédjen.

2013. jún. 19. 21:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Léteznek speciálisan személyvédelemre képzett kutyák. (Hogy Magyarországon vannak-e, nem tudom, de USA-ban vagyonokért vesztegetik őket.) Ezek a gazda parancsára és csakis arra támadnak, megtanítják őket a lefegyverzésre, a helyes harapásra, a harapás nélküli, testtömeggel való támadásra... és elsősorban!!!! a tökéletes fegyelemre. Az nem járja,hogy pl. van egy rottweilered, és nekimegy mindenkinek, aki nem szimpatikus neki.

Olyanról már hallottam, hogy egy jól nevelt, kiállításokra hordott, szóval emberekhez szokott komondor szó nélkül leterített valakit, aki kezet nyújtott a gazdájának. Ez azért a mai társadalomban nem elfogadható, szerintem.

Amit én javaslok: olvass ki egy fél könyvtárat a kutyákról, járj el kutyaiskolába nézelődni, tanulni (először kutya nélkül), aztán, ha az oktatók szerint készen állsz, szerezz be egy kölyökkutyát. Német juhászt pl. Rengeteg energiát fektess a szocializációjába, és járj el vele kutyaiskolába, akár őrző-védő foglalkozásokra is. A lényeg, hogy MINDEN körülmények között kontrollálni tudd!!

Esetleg tanítsd meg parancsra ugatni/morogni.

Egy fegyelmezetten a gazdája mellett vonuló nagy kutya szerintem nagyobb visszatartó erővel bír, mint bármilyen "rémisztő" külsejű "harci kutya".

És vegyél egy gázspray-t, ha félsz egyedül járkálni.

2013. jún. 20. 08:51
 12/17 zsuzsabazsa ***** válasza:

Ha veszel is egy őrző védő fajtát azt a kutyát tanítani kell arra, hogy az emberre támadjon. Vagyis ráugorjon és harapjon is ha kell. Ok nélkül meg nem alkalmazhatod a támadást.

Az, hogy egy képzetlen kutya csahol az emberre és körbeugrálja ugatva az nem támadás.

2013. jún. 20. 11:15
 13/17 A kérdező kommentje:
Nyilván én sem azt szeretném hogy minden embernek nekiugorjon és ha egyszer véletlen nem figyelek oda pár másodpercre kárt tegyen valakiben.Én egy rottweiler ben gondolkodom,nagyon tetszik a megjelenése.
2013. jún. 20. 12:46
 14/17 anonim ***** válasza:
Rottweiler jó személyvédelemre. Alapból is van rá hajlamuk, csak jó helyről kell venni. De mindenképp tanítani is kell, és ha kezdő kutyás vagy, csak szukát ajánlok. Én értem, mire gondolsz, nekem is vannak kutyáim. Viszont mikor este sétálok velük, elgondolkodtam már, hogy ha nem lennének velem bizonyos helyeken, lehet, hogy nem mernék arra menni. Már eleve a megjelenésével is azért visszatartó erő egy kutya. S nekem is olyan az egyik, hogy alapban barátságos, viszont ha veszélyt érez, odalép mellém. Nem csinál semmit, de már az eltántorító, ha a gazdi mellé vágja magát mondjuk egy rotti. Nincs az a hülye, aki tovább piszkálna, hidd el! Mondjuk az enyém alapból figyeli az ilyet, de mondom senkire nem förmedt rá még, viszont tekintélye van rendesen. És járunk suliba vele, igaz még az őv-re nem mehetünk, csak a középfok után. Abszolút alkalmas rá. Nekem boxerem van amúgy.
2013. jún. 20. 13:39
 15/17 anonim ***** válasza:
Az, hogy a kutya bármi áron megvédjen, az nem egy olyan egyszerű feladat. Adott fajtán belül is ki kell tudni választani az erre alkalmas egyedet, lehet látni elég sok kutyát, ami fogja a csibész kart, mint a barom, de élesben nem teljesít, mert nagyon zsákmányos, viszont alacsony az agressziószintje, nincs kar, nincs zsákmány, vagy amikor magas az agressziószintje, de alacsony a zsákmányszerzési ösztöne és nem fog, bár ha éri egy kis sikerélmény, rákap az ízére, na meg mondjuk, ha tartja a pozícióját és nem tudják visszaszorítani, akkor már igen csak elgondolkoznak rajta az esetleges támadók, hogy tényleg támadjanak-e. Aztán elég rendesen rá kell dolgozni, amihez nem ártana segítséget hívni/igénybe venni, mert az jó, hogy megvan a védelemre alkalmas kutya, meg fog is, de annak engednie is kell, akkor jó, ha a kutyát gyorsan le is tudod hűteni, de ha kell gyorsan vissza is melegszik, ne adj isten fog a kutya, de a gazda jelenléte felbátorítja és nem enged. Szóval ez a bármi áron védjen nem egyszerű feladat. Az elrettentő erő az már más.
2013. jún. 20. 23:33
 16/17 anonim ***** válasza:
Ahogy az előttem hozzászóló írta, a kutyaiskolában jól teljesítő sportkutyák nagy része éles helyzetben a legtöbbször csődöt mond, mivel csak egy felépített, játékosan begyakorolt mozdulatsort tudnak végigvinni. Ha bármi apró különbség lép fel, már összezavarodnak. Sok már azon is, ha nem látja a bundába öltözött védőkaros emberkét. :) Hiszen összekapcsolja az egész őrző-védő játékot a karral.
2013. jún. 21. 07:43
 17/17 zsuzsabazsa ***** válasza:

Itt van egy óriási baj. Az örző védő sohasem lehet játék egy felnőtt kutya számára. Itt küzdeni kell. Le kell győznie a segédet. Meg kell védenie akár magát vagy a gazdáját a támadástól.

Sajnos vannak olyan esetek és ez nagy hiba ha a segéd elkezd játszadozni a kutyával vagy a kutya a segéddel és ezt mind a gazda jóváhagyásával.

Magyarán az őrző védőn a kutya és a segéd bratyizik a munka komolytalanná válik.

Akkor nem is lehet elvárni, hogy a kutya élesben az utcán egy esetleges támadástól megvédje a gazdáját.

Hiszen a kutya így is betársít azaz ha az utcán valaki megtámadja, azon nincs védőkar és a kutya ekkor leblokkol.

Keresi a védőkart és nem látja és tanácstalanná válik.

Ilyen helyzetekben kell az iskolán kívül is gyakorolni a kutyával.

Ez egy komoly feladat és nem szabad a kutyát elrontani azzal, hogy a suliban a segéd csak szórakoztassa a kutyát a karral.

Egy jó kutyának a segéd megpillantásakor szinte remegnie kell az izgalomtól és a harci helyzettől. A szemét szinte le sem szabad vennie a segédről.

Ugyanúgy a fiatal kutyákkal is komolyan kell vetetni az őrző védő munkát.

Viszont ha a segéd sem veszi komolyan akkor ott már baj van a kiképzéssel.

2013. jún. 21. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!