Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Magyarországon kötelező a...

Magyarországon kötelező a kutyaürüléket feltakarítani?

Figyelt kérdés

Én ezt nem értem. Szerintem semmi baj nem adódik belőle. A természetnek is szüksége van rá, de még a ganajtúró bogár is fontos az ürülék. Ha már valaki lépett kutyaürülékbe akkor se halt bele.

Szerintem a világban nem ez a legnagyobb probléma hogy ott az ürülék. Sokkal nagyobb problémát okoz a környezetszennyezés amit mi emberek okozunk.

De a kóbor kutyák után ki takarít fel?

2013. jún. 19. 11:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
59%
#8 Az oké hogy a kutyakakit össze kell szedni, na de az már nekem egy kicsit sok hogy azért megbűntetnek ha nincs nálad az oltási könyv. Na ne már! Milyen jogszabály alapján bűntet meg?? Én elküldeném hogy az anyukáját bűntesse meg!!
2013. jún. 19. 12:23
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

10-nek - szintén, virágtartóba. Mikor szóltam a srácnak, hogy elfogyott a zacskód? Adok én, ez nem probléma, csak nézett tágranyílt szemekkel, de nem mert ellenkezni, ott álltam és megvártam, míg felszedi. Na, nem is voltam népszerű :) dünnyögött magában, biztos szidta anyámat.

Máskor meg póráz nélküli kutya vígan végzi a dolgát, a gazdi meg elfordulva beszélget az ismerősével. Én felszedtem, odaléptem és a kezébe nyomtam a zacskót, hogy bocs, ez itt maradt. Mosolyogva persze :)Faszikám csak hebegett habogott a zacskó szarral a kezében.

Mikor látom, hogy valakinek kakil a kutyája, látványosan megállok a sajátommal, és figyelem, sőt volt, amikor a telómat is elővettem, mintha fotóznám. Érdekes, a kakiszacskó mindig előkerül a zsebekből. Szégyenérzet?

2013. jún. 19. 12:30
 13/19 anonim ***** válasza:
90%

#11 Pedig a mi kerületünkben igaz. Kötelező és tilos dolgokat idézek a rendeletből. 30 ezer forintom bánja, ha megszegem.

c) az eboltási könyvet minden kutyasétáltatás alkalmánál magánál tartani, azt a közterület-felügyelő, rendőr

felszólítására bemutatni, ha az állat mikrochipes megjelöléssel rendelkezik, ebben az esetben tűrni az állatot azonosító tevékenységét.

b) parkba és természetvédelmi területre beengedni vagy bevinni.

A beteg rendeletalkotók úgy gondolták, hogy a kerületi kutyák majd a betonjárdán élik le a 10-15 évüket. Nálunk a futtatót csak egy kis füves területen átvágva lehet megközelíteni. Januárban a közteresek ezen a kis területen büntettek, mivel ez park. Na de hogy jusson a futtatóig a kutya? Repülve? Nem érdekelte őket, elvégre a szabály az szabály!

2013. jún. 19. 13:41
 14/19 molica32 válasza:
100%

Igen mert bárki beleléphet és büdös is a kutya kaki akármilyen kicsi kutyusból jön ki de nem muszáj neked ha a kutya olyan okos hogy feltakarítja maga után :)

És nem azért de a kóbor kutya az más tészta és amúgy szerintem te sem örülnél annak ha te lépnél bele a kutya kis otthagyott ajándékába és tisztíthatod a kutya szaros cipőd. És legyen benned annyi tisztelet a többi ember felé hogy összetakarítod aszt amit a kutyád otthagyott.

Azt még mondjuk ki is felejtetem, hogy a sétáló utcák milyenek lenének ha a kutyája után nem takarít senki :(

2013. jún. 19. 14:14
 15/19 anonim ***** válasza:

És egy ok amit tán még nem írtak, bár nem olvastam végig minden hozzászólást.

Itt a nyár, előkerültek a kis szandik, kis papucsok. Tegnap bele léptem papucsban egy nagy adag kakába, úgy, hogy a lábfejem is olyan lett. Ez aztán tényleg nagyon undorító....

A másik ami nagyon gáz és szerintem még nem írták, hogy a kölyök kutyák (néha sajnos a felnőttek is) hajlamosak felenni az ürüléket, és ez szintén nagyon gusztustalan, hiszen szörnyen büdösek lesznek utána, és akár betegségeket is elkaphatnak így.

Az én kutyám régebben mindent felevett. Én ilyenkor bele nyúltam a szájába és kiszedtem, annyira nem volt hajlandó kiköpni. Nos egyszer úgy evett fel egy kakát, hogy azt hittem valami más az. Gondolhatod mi történt...

2013. jún. 19. 14:53
 16/19 Szilvi & Argos ***** válasza:
74%

Előző kutyám után sokáig nem szedtem, gyerekként nem is tudtam, hogy kéne. (Jelenleg vagyok 28) Aztán egy agility táborban talán 2003-ban megdöbbenve láttam, hogy fel KELL szedni...első 1-2 napban a tábor területén kívülre vittem sétálni, ott nem szedtem...de egyszer a tábor közepére rakta dolgát...3 zacskót raktam egybe, és elfordulva, csukott szemmel szedtem fel :D Aztán a tábor végére már természetes volt számomra a dolog, és itthon is szedegettem "olyan" helyeken.

Mostani kutyám előszeretettel csinál fa tövébe, magas növénybe, nádasba, gazba. Eleinte csak nyílt terepen, forgalmas részen szedtem, de most már a Duna parton is, ha látható-szedhető a dolog. Mikor fél méteres volt a gaz, és a lágy székletet nem lehetett szedni, ott hagytam a susnyásba, nem érdekelt. Aztán levágták, akkor szedtem...a fák körül nem vágták le, esélytelen volt szedni ott maradt, ott csak nem lép bele senki :D

2-3 hete szépen levágták mindenhol a gazat, de otthagyták...addig a függőleges növényzetből volt baromi nehéz kibányászni, mert elég lágy volt a termék, most meg azért nehéz, mert a sok hosszú növényszálat egyesével kell kihúzni, figyelve arra, hogy ne szarosat fogjak meg...és ígyis alig tudom zacsiba rakni :(

De most új táptól sokkal keményebb :D

Szóval utcán, parkban, parton, 98%-ban szedem. Ha a legvégét rakja ki, azt ott szoktam hagyni a fa tövében, rúgok rá kis földet-avart...

2013. jún. 19. 23:58
 17/19 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm szépen a válaszokat. Igazából kisvárosban élek. Nagy füves területek vannak. Meg persze a kutya nem a betonra, sem játszótér közelébe nem szokott piszkítani, mivel arra nem viszem. Még egyszer köszönöm. :)
2013. jún. 20. 08:13
 18/19 A kérdező kommentje:
Meg nincs gondom azzal, ha fel kell takarítani. Akadt olyan gondom a héten, hogy kiordibált egy felnőtt nő, hogy takarítsam fel. Nem köszönt meg semmi. Pedig úgy gondolja az ember, hogy egy idősebbnek több esze van és valamilyen szinten intelligens is. DE rájöttem, hogy mint fiatal több eszem van. Utána meg elkezdett fenyegetőzni, hogy elintézi, hogy ne tudjam sétáltatni a kutyát. Erre ajándékképp ott is hagytam neki a kis csomagot. Véleményem szerint normálisan is lehet ezt mondani, nem muszáj egyből úgy beszélni az emberrel. Nincs igazam?
2013. jún. 20. 08:19
 19/19 anonim ***** válasza:
Abban igazad van, hogy nem kellett volna bunkón beszólnia, viszont a lényegben neki volt igaza. Fel kell szedni és kész. Lehet, hogy olyan gyakran talál kakát ami őt zavarja, hogy már emiatt volt ingerült, csak rajtad csattant.
2013. jún. 20. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!