Miért van az hogy a legtöbb tenyésztő b*szik
válaszolni?
Első körben ne az árról érdeklődj. Jó, ha az első e-mailben/telefonhíváskor kicsit bemutatod magad (milyen kutyáid voltak eddig, miért pont ezt a fajtát és főleg miért ezt a kennelt választottad, milyen céljaid vannak a kutyával), ilyenkor maximum a várható almokról érdeklődj (mikor, milyen párosításból). Ha én keresnék kutyát, biztosan úgy kezdeném, hogy ha van rá lehetőség, szeretném megnézni a kutyákat, tenni egy látogatást mindenféle kötelezettség nélkül.
2013. jún. 18. 20:07
Sokat számít ám az is, hogy milyen levelet írtál. Ha gondolod másold be ide és mi megmondjuk, hogy mit változtass rajta.
2013. jún. 18. 20:16
Nekem csak pozitív tapasztalatom volt, és mindkét esetben mikor tenyésztővel kommunikáltam magától mondta az árat egy idő után.
Nem illik rákérdezni az árra...
És telefonon jobb beszélni, mint e-mailt írni!
2013. jún. 18. 20:17
Teljesen laikusként ha szeretnék kutyát nem így írnék: Csá kéne egy stafi, mennyiért adjátok, na hy!
Hanem mondjuk felhívom: Jónapot kívánok Kiss Béla vagyok és a xyz kennelt keresem. Szeretnék egy kutyát és érdeklődnék Önöknél mi a menete a kutya vésárlásnak, esetleg kérhetnék egy személyes találkozót?
2013. jún. 18. 20:24
5/26 A kérdező kommentje:
Telefonon azért nem érdeklődtem eddig, mert nem azonnal akarom hanem az is lehet hogy csak 1-2 év múlva. Nem csak az árakról faggattam, de azt leszögeztem hogy családi kutyának szeretném. Erre azt a választ kaptam az egyiktől hogy "ha nincs 1500 eurod, akkor menj a fajtamentőkhöz" Kb. max 120-at szánnék rá. Nagyon bunkó módon válaszolt minden feltett kérdésemre. És volt már ilyen kutyám, nem kezdő vagyok. :/
6/26 A kérdező kommentje:
Utolsó -.- Normális levelet írtam, nem azt amit te elképzelsz. De ha csak hülyeséget tudsz írni, akkor inkább ne írj semmit.
Válastoljon neked a ... Normális választ írtam, nem is mondtam, hogy te így írtál nekik. Különben meg az se mindegy milyen kutyát akarsz. De azért kösz, hogy így lehordtál, kurv@ jól esett, rendes vagy!!!!
2013. jún. 18. 20:50
Én nem hiszem, hogy egy normális hangvételű levélre ne válaszolnának. hisz minden tenyésztőnek az a célja, hogy a lehető legjobb helyre kerüljön a kiskutya.
2013. jún. 18. 22:21
Mindenhol vannak bunkók és ez alól a tenyésztők sem kivételek. Szerintem az a legjobb, ha személyesen tudsz velük beszélni és meg tudod nézni a kutyákat, hogy élőben milyenek. Erre a legjobb alkalom egy kiállítás.
Az is jobb az emailnél, ha telefonon keresed őket, nem baj, ha nem most azonnal akarod a kutyát. Az árra is nyugodtan rá lehet kérdezni, nem igaz az, hogy a tenyésztők rossz néven veszik. Nálam is volt most egy alom, addig egyik érdeklődőt sem tudtam komoly gazdijelöltnek tekinteni, amíg az árakkal nem volt tisztában.
2013. jún. 18. 22:24
Mi úgy írtunk a tenyésztőknek, ahogy más is javasolta: bemutatkoztunk, eddig milyen kutyáink voltak és hogy milyen kutyát szeretnénk (szín, nem stb). Azt még beleszúrhatod másodkörben, hogy hobbi célra, de igaz, nem illik első körben az árra rákérdezni, mert jó áron szeretnék eladni a kutyákat, és hobbira általában a nem bevált kutyákat adják el. Ha nem nagyon kölyköt szeretnél, akkor azt is érdemes beleírni, hogy idősebb kutya is érdekelne. Lehet, hogy csak fél éves, de valahol utólag mondta a tenyésztő, hogy ezt is el lehetett volna vinni, csak biztos nem érdekelt volna minket, mert már 6 hónapos... milyen fajtáról van szó egyébként?
2013. jún. 18. 22:25
Kapcsolódó kérdések: