Hogyan lehet büntetni egy önérzetes kutyát, aki vérig sértődik, ugyanakkor szemlátomást nem, , javít"a büntetés azon, hogy az adott dolgot legközelebb ne kövesse el?
,dolgaimat tiszteli ---->szeret elvinni cipőt,virágoskertbe feküdni,stb
szerintem nem minden úgy van ahogyan azt te gondolod. mellesleg a fenékre csapás számra értelmezhetetlen bántalmazás ezért reagálja le olyan megsértődötten. szerintem a legjobb egy kutyasuli vagy tréner lenne, ahol többek között megtanítanak arra is hogyan büntesd helyesen a kutyádat.
mellesleg attól mert egy bizonyos dolog beválik az egyik kutyánál az még nem biztos recept a másiknál (mellesleg a "jó" kutyát is el kell zavarni, pedig egy jó kapcsolatban a valódi tisztelet azt jelenti hogy a kutya alapból nem megy a nem megengedett területekre) pláne ha az egyik követő a másik pedig dominánsabb jellem.
namármost. nálunk a kutyának én vagyok a vezére a többiek sajnos nem rendelkeznek kellő tekintéllyel. ennek ellenére a kutya nemhogy az én cuccaimhoz de másokéhoz sem nyúl.
szóval a lényeg ugyanaz. nem csak a te cuccaid de a lakásban házban akárhol fellelhető összes dolog tilos, nem az övé.
valószínű hogy maga a tiltás nem túl hiteles a részedről. ha a párom próbálja valamiért fegyelmezni a kutyát akkor a kutya úgy szokott csinálni mint aki nem érti. érti ő csak nem túl hiteles számára. viszont az a baj hogy ezt leírni képtelenség. ugyanis látni kellene te hogyan csinálod. illetve számodra is látni kellene hogyan csináld és még ezen felül, rá kell hogy érezz, tehát nem elég csak elméletben. a maxi amit én tudok, hogy belinkelek egy kérdést ahol én nagyon hosszasan próbáltam taglalni ezt a dolgot, hátha neked segít valamit.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__4433935-domin..
mindenesetre kissé keményebben kellene fellépni a "kutya ellen" azt gondolom.
"Majd legközelebb megdicsérem,ha befekszik a kiskertbe..."
Ez egy remek példa. Ha legközelebb rajtakapod, hogy a tiltás ellenére a kiskertben hempereg, akkor ne kiabálj, ne csapj a fenekére, hanem mondjuk spricceld le vízzel, egy nagyon határozott NEM SZABAD kijelentéssel. Eleve, ha megérti mit jelent a NEM, akkor bármit is csinál, a NEM-re abba fogja hagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!