Milyen kutyust ajánlotok egy olyan családba, ahol?
van 2 10éves gyermek, nincs nagy mozgásigénye, nincs igénye sétára és sok együtt töltött szabadidőre.. csak olyan minimálisra ?
én bernáthegyire gondoltam, szerintetek jó lenne ?
Elvagy tévedve kedves kérdező, neked valóban plüsskutyára lenne szükséged.
1.-Találhatsz olyan kutyát, aminek kisebb a mozgásigénye, de ha nem fárasztod le, ő is ugyanúgy megőrül, és különböző rossz szokásai fognak előjönni,a mivel saját magát lefáraszthatja.
2.-Olyan kutya nincs, aminek nincs igénye sétára. Gondold magad a helyébe: leélnéd az életedet egy kertbe zárva 4-5 állandó emberrel? Kellenek neki új ingerek, emberek, kutyák.
3.-Amelett,hogy csak úgy kirakod a kertbe, még az együtt töltött időd is sajnálnád tőle?...
Könyörögve kérlek, NE vegyél kutyát!
"bernáthegyit életemben nem láttam vagy hallottam h sétáltattak volna. de még azt se nagyon h nevelték volna és soha nem bántana senkit... normálisan viselekedik stb..."
És szerinted azért, mert nem bánt senkit attól ő még egy boldog kutya? Ha nem foglalkoznak vele és 10-15 éven át ugyanabban az udvarban poshad minden egyes nap? Szerinted akkor ő boldog és kiegyensúlyozott?
Minden egyes kutyának kell a tanulás, a mozgás, és az újabb ingerek egy életen át. Nincs kivétel. Ha most erre te megkérdezed, hogy miért, akkor inkább hanyagold a kutyázást, vagy tanulj előbb.... :D
akk viszont nem veszek kutyát, köszi.
milyen más állatot javasolnátok amivel nem kell törődni etetésen kívül? mert semmi kedvem hozzá
aranyhal esetleg ?
Szerintem a hal nem jó, igényes állat.
Szerintem a leírtak alapján a macska a legideálisabb (bár ha lehet, inkább mondj le az állattartásról, mert megszívják egy ilyen gondolkozású ember mellett!)
A macskának nincs igénye sétára, egyedül is elvan, nem túl kényes, nem kell tanítani, nem támad rá senkire, viszont ha épp "kell" akkor lehet simogatni... :S Igaz mellette ti soha nem fogjátok megtapasztalni mi az, hogy "társ".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!