Mi baja lehet a kutyámnak?
5 éves mudiról van szó.
Az utóbbi három napban nem fut rendesen, csak ügetni hajlandó, szinte csak lépésben követi a biciklit, pedig egy hete még alig lehetett leállítani, úgy futott. Nem hiszem, hogy a meleg a baj, mivel ez eddig sosem állította meg, ha futkosásról, játszásról volt szó.
Nem látom, hogy sántítana, vagy csapott farral járna. Nem mutatott fájdalmat, mikor megtapogattam a lábát, hátha észreveszek valamit(bár úgy tudom a kutyák nem szokták kimutatni a fájdalmukat). Nem kedvetlen, ki akar menni velem, de mintha nem bírná olyan jól.
Lehet, hogy valami mozgásszervi megbetegedése van, vagy csak túlreagálom a dolgot? Le tudnám tesztelni valahogy?Orvoshoz leghamarabb kedden tudom vinni, ezért kérdezgetek itt.
Valószínű tényleg a melegtől van, mert meg sem mozdul mostanság. Este jól viszont sokkal aktívabb lett.
Nem aszfalton futtatom, hanem kint a határban, homok- földúton vagy gyepen.
Köszönöm a válaszaitokat!
Akkor csak tényleg ennyi a gond szerencsére :) Az enyémeket hajnali öt körül viszem ki, és/vagy este 7 körül. Napközben nem akarnak mozogni, meg is értem őket. Néha azért leviszem őket a folyóhoz, de nem a legnagyobb hőségben.
Fésüld őt továbbra is, nem kell naponta, de legalább hetente, amíg ilyen erősen vedlik. Ha már nem jön belőle szőr, elég két-három hetente is. De vedlési időszakban én nagyon durván megkopasztom a mudimat, olyan ritka lesz a bundája, hogy még a bőre is kilátszik néhol, például a szügyén és a hasán, combján, ahol sok volt az aljszőrzet :D
De nagyon élvezi a szellős, nyári bundáját.
Szívesen fésülöm én, csak nagyon utálja. A fenekén ráadásul nem is engedi(vagyis nem akarja) amióta kasztráltattuk. Azt hiszem tud valamit...
Valami tipp esetleg erre, hogy hogyan nyugtassam le, hogy ne morogjon és kapkodjon oda? A nyugtatgatás, a közömbösség/nyugodtság, a jutalomfalat adás nem segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!