Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nyári tevékenységek, programok...

Nyári tevékenységek, programok kutyával?

Figyelt kérdés
A kutyusom most 2 hónapos, de nagyon bátor kiskutya, azzal szemben amit ismer. :) Pl ma elvittuk a Dunára furdeni, és kicsit félt a víztol, de azért valamennyire úszott. A furdésen kívul még túrázni szeretnénk, valami erdos helyen. Hova lehetne még elvinni, egy ekkora kutyust?

2013. jún. 15. 22:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
sehová, 2 hónapos kutya még a betegségekre is fogékony
2013. jún. 15. 22:35
 2/11 anonim ***** válasza:
2 hónapos kutyàt sehovà,egyrészt nincsenek meg az oltàsi,màsrészt egy kölyök kutyànak nem tesz jót a hosszú séta,àrt az izületeinek!!
2013. jún. 15. 22:56
 3/11 anonim ***** válasza:
Hát mi tervezünk elmenni sátorozni és visszük a kutyákat is tópart jó kaja egész napi játék. Van egy pumink aki elég mozgékony, tavaly mikor vittük délután 6kor már fel se állt úgy elfáradt sose láttam olyannak:D Kiránduláson, úszáson kívül még jó ötlet lenne a ha elkezdenétek szocializálni pl más kutyás gazdikkal összejönni. Bár sztem egy 8 hetes kutyát még nem kellene úsztatni vagy hosszab túrára vinni, de nyár végén már inkább lehet.
2013. jún. 15. 23:02
 4/11 mokkagyerek.blogspot ***** válasza:
Egy 2 hónapos kutyust még utcára sem vinnék, nem hogy a még fertőzésveszélyes Dunára.
2013. jún. 15. 23:23
 5/11 anonim ***** válasza:
Bevitted a Dunába a 2 hónapos kutyát? Ez komoly? Ilyenkor egy felnőtt kutyát sem szabadna bevinni.
2013. jún. 16. 08:14
 6/11 A kérdező kommentje:
Megkoszonom azt az egyetlen egy választ, aki tényleg írt tippet :) Arra gondoltam, nyáron mit lehetne vele csinálni, ha már kicsit nagyobb lesz, pl egy hónap múlva. Amúgy simán viszem sétákra is, nem úgy tartom mint a pestiek egy kis szobapudlit. Bocs nevegyétek sértésnek, akire nem vonatkozik. Már miért ne lennének meg az oltásai? Amúgy elmúlt 2 hónapos, kb 10 hetes most. 7 és fél hetesen hoztuk el, már akkor is nagyon bátor volt :) Hazafelé a kocsiban végig járt a farka, vidám kutya :D Még tippeket esetleg? A sátrazás jó :)
2013. jún. 16. 14:09
 7/11 A kérdező kommentje:
Olyan meleg volt amúgy a Duna, hogy már mi is úsztunk :) És egyébként is csak a sekély vízben volt, Az meg már nagyon meleg volt. És túl hosszú sétára meg túrára nem is vinném, persze elotte kap kullancs és bolhairtót, mindent :)
2013. jún. 16. 14:11
 8/11 mokkagyerek.blogspot ***** válasza:

Azért te sem pontosan adtam meg az infokat, nagyon nem mindegy, hogy egy kiskutya 2 hónapos= 8 hetes, vagy 10 hetes, mert akkorra már tényleg meglehet mind a három oltása, míg 8 hetesen még csak a második. (Nem) Mellesleg egy kiskutya marha érzékeny, mi az első hetekben bekaptunk egy kennelköhögést meg egy húgyúti fertőzést is, eszembe nem jutna úsztatni egy fertőzésveszélyes szakaszon, mi a közeli patakhoz járunk, ami nincs összeköttetésben a Dunával. A kutyások, akiket ismerek, szintén nem viszik a Duna közelébe se.

Ha kiviszed sétálni, akkor figyelj oda, hogy mikor és mennyit mozgatod. Ilyenkor még könnyen átmelegszenek, nem is beszélve arról, hogy a forró aszfalt vagy éppen a forró homok nem kíméli a tappancsokat. A mozgást is érdemes úgy szabni, hogy a korának megfelelő legyen, tehát ha nem poroszkáltok, hanem haladtok, akkor pórázon ne sétáljon tovább 10-15 percnél, mert nem tesz jót a fejlődő csontjainak és ízületeinek. Ha el tudod engedni biztonságos helyen, akkor elengedheted, ott szabadon váltogathatja a tempóját, az nem számít erőltetett sétának. Én a most 5 hónapos kutyámmal úgy sétálok egy órát, hogy összesen ha 25 percet van pórázon, a többi időben szabadon futkározik, játszik más kutyákkal. De oda kell figyelni rá, hogy mikor elég neki, ha már csak vonszolja magát a póráz végén, akkor túlmozgattad.

Több külföldi oldalon találkozhatsz vagy kutyatrénerektől hallhatsz az öt perces szabályról, ami a PÓRÁZOS sétára vonatkozik. Vagyis a kutya pórázon ne töltsön lehetőleg több időt mint a hónapok száma x 5 perc.

Szabadon, mint mondtam, teljesen más a helyzet, póráz nélkül nyugodtan rohangálhat. Ugyanígy megerőltető tevékenységeket pl. agility, komolyabb firzbizés, kerékpáros futás, komolyabb túrázás szintén a kutya 1, de inkább 1,5 éves korától lehet.

Szerintem eddig jó válaszokat kaptál, kétlem, hogy sok embernek panelpudlija lenne, bár nem tudom mi a gond a pudlival, egy remek kutya, lehet vele sportolni is.

Nyári tevékenységként meg bármi, ami a szabadban történik, lehet ez labdázás, kutyákkal való játék, fürdés stb.

2013. jún. 16. 14:37
 9/11 A kérdező kommentje:
Én arra gondoltam, hogy itt mindenki félti a kutyát pedig konkrétan holtágra vittem, nem a sodró Dunára. És nem be a folyó kozepébe, hanem ki a part szélére. És nem mostanra gondoltam, hanem úgy az egész nyárra, mikor már minimum 3 hónapos lesz. Amúgy sétálni úgy viszem, hogy van kb. 3-4 percre a házunktól egy fuves focipálya, ahová nem járnak túl sokan. Ott szabadon engedem, és ha megunja a játszadozást, rohangálást, akkor szépen elmegyunk haza. HA meg annyira lefárad, hogy nem akar jonni, akkor felveszem, és viszem. De így kb 1 perc alatt újratoltodik, és megint futkos :D Am a sátorozást majd kipróbálom, de inkább csak az udvarban, nem ismerek olyan helyeket ahol lehetne :)
2013. jún. 16. 14:50
 10/11 mokkagyerek.blogspot ***** válasza:

Jó látod, hogy mindenki félti a kutyáját, és nagyon helyesen:) Még sok-sok évig szeretné mindenki, ha egészségesen vele lenne a kutyája.

Na látod, ha ezeket az extra infókat megadtad volna(hogy nem 8 hetes, hanem 10, hogy nem mostanra érted, hanem 3 hónapos korára), akkor senki nem úgy kezdi, ahogy. Ettől függetlenül én még mindig nem vinném a Dunára, de a te kutyád, te rendelkezel vele. A túrázásra meg könnyű pályát válasszatok, és készülj fel rá, hogy nagy szakaszon lehet neked kell cipelni. Mi Dömörkapura szoktunk menni, mert közel van, mert árnyas, és mert esőben sem sáros (jó szakaszon aszfalt van, így max a kutya lesz picit mocskos, ha nem az aszfalton megy, hanem a földsávon mellette).

2013. jún. 16. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!