Ugye össze fognak szokni?
Nekem is két kutyám van, két szuka (ivartalanítva), de azért a kezdeti rivalizálás, rangsor vita, irigykedés megvolt. Ami nagyon fontos!:
- barátkoztasd őket olyan helyen, ami mindkettő számára ismeretlen, közömbös, hogy ne legyen területvédés és hasonlók
- teljesen egyformán bánj mind a két kutyával!!! a régivel is és az újjal is!!! ha szeretgeted őket, akkor együtt szeretgesd stb.
- hagyd, hogy lejátsszák maguk között a rangsort! amíg nem durvul el túlságosan a dolog, addig ne avatkozz bele, ez teljesen természetes dolog és ha megakadályozod, annál később alakul ki köztük a rangsor. ha meg nem lesznek a szemed előtt, úgyis lejátsszák. :-)
Az enyémek az első két napban verekedtek össze párszor, amit főleg a régebbi kutyám kezdett, addig nem nyúltam közéjük, míg nem volt muszáj. Ha már kellett, mindkettőt egyszerre hátrébb húztam a grabancánál és pár percig úgy tartottam őket, de egy szót sem szóltam, csak nagyon csúnyán néztem mind a kettőre. Ezzel megmutattam, én vagyok a főnök és nem tűröm ezt el. :-) Párszor még sor került erre, aztán nem volt semmi gond. Mire úgy igazán összeszoktak, egy jó hónapnak kellett eletenie, már nagyon ritkán balhéznak össze, csak akkor, ha valami szokatlan helyzet van, pl. olyan vendég jön, akit a régi kutyám nagyon szeret és el akarja zavarni az újat, hogy őt ne simogassa a vendég. :D Ezeket ugyanígy kezelem és megkérem a vendéget, hogy kicsit ne törődjön egyikkel sem. :-)
Eleinte úgy aludtak, hogy a lakás két legtávolabb pontján voltak egymástól. Jó hónap után már egy fekhelyre fekszenek, pedig van nekik külön kettő, de nem, együtt alszanak egyben, pedig alig férnek ketten bele. :D
Szerintem nem gond, hogy kanok, ismerek olyanokat, akiknek 2-3 kanja van és ugyanezt mondták, amit írtam.
Remélem sikerül, majd számolj be, hogy haladtok! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!