Lesz baja ha lenyalja a betadin, fertőtlenítőszert? És hogyan kell használni?
Kiszakakt a kutyusunk körme és magával rántotta az egyik fonot sér végét is. Iszonyatosan jött belőle a vér
15-20 perc elteltével elvittük állatorvoshoz. Sjnos azért ilyen későn mert nem tudtuk lekötni a lábát. hogy ne legyen véres a kocsi. leégette az eret levágta a körmeit és bekötötte a lábát gézzel.
A géznek 2 napig kell rajta maradnia.ez holnap letelik.
Ezután betadint kell alkalmazni azt mondta az állatorvos, hogy ne fertőződjön el a helye.
1-2 cseppet.
De a köröm helyére? vagy mire gondolhatott?
és ha ezt lenylaja a kutya?
Nem lesz semmi baja, ha lenyalogatja?
És kb. menniy ideig ne vigyük sétálni? /ugye mert elfertőződhet/
aggódom, hogy rosszul használom majd a gyógyszert.:C
első mondat:
*fontos ér végét
nem, és nem is adna, hiszen azt csak komolyabb sebeknél szokták.
persze, azért ez is eléggé az.., de nem eléggé
Nem csak komolyabb sebeknél van értelme!
Állatkórházban csak úgy, ha kutya nélkül mész és kérsz egyet, 4-500 forintért odaadják, nem kérdezik miért kell!
Minden olyan esetben van értelme, amikor nem akarod hogy valamit elvakarjon vagy kirágcsáljon magán a kutya. Hiszen az a lényege, hogy ne érje el a fejével a testét. Szóval szerintem kérj egyet, nem drága, mondom párszáz ft!
A Neogranormon hámosító. A Betadine fertőtlenítő.
Én úgy szoktam, hogy rácseppentem a betadine-t (lehetőleg az udvaron, mert nagyon erősen színez), "tocsogósra" eláztatom a kérdéses testrészt (konkrétan rácseppented a sebre, a sebbe, szóval ahol vérzik), és egy pár percig elterelem valamivel a kutya figyelmét, hogy ne nyalja le. Utána a felesleget felitatom papírvattával, aztán hadd menjen, ha lenyalja, akkor is maradt már valamennyi rajta.
Nem lesz baja, ha lenyalja. Ne aggódj, a Betadine-t nem nagyon lehet rosszul használni, max ha intravénásan adod be neki. :)
Sétálni szerintem viheted, a lakásban/udvaron is van elég baci, csak ne engedd vízbe menni meg nagyon rohangálni, meg séta előtt, séta után is kend be B.-nal.
Köszönöm szépen.:)
És egy nap hányszor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!