Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Macska utáló kutyát rá lehet...

Macska utáló kutyát rá lehet venni arra, hogy együtt éljen egy kiscicával?

Figyelt kérdés
Van egy kiskirály kutyánk. Német törpepinscher. Ivartalanítva van. Rá tudom venni, hogy együtt éljen egy kismacskával? Eléggé utálja a macskákat. Ha az mondjuk neki, hogy "hol a cica?" egyből végigfutja a kertet és keres egy macskát. Esetleg valami megoldás?
2013. jún. 14. 22:24
 1/9 anonim ***** válasza:
ez nagyon durva :O ha ennyire utálja,akkor én nem próbálnám meg,de ha ragaszkodsz hozzá,akkor ne vidd a cicust rögtön az orra elé,hanem lassan szoktasd rá a macska látványára,de semmiképp ne hagyd őket együtt!talán sikerül
2013. jún. 14. 22:31
 2/9 A kérdező kommentje:
Megpróbálom a cicát először magamhoz szoktatni majd utána a kutyushoz úgy érzem a lakás egy időre két részre fog szakadni.
2013. jún. 14. 22:37
 3/9 anonim ***** válasza:
Az én kutyám ugyanilyen, utálja a macskákat. Egyszer jött hozzánk idibe cica. A kutyám tök érdeklődő volt ,a cica már nem annyira. Kétszer ráfújt és a kutya rá se mert nézni többé.
2013. jún. 14. 22:38
 4/9 zsuzsabazsa ***** válasza:
100%

Szerintem ebből a "hol a cicázásból" visszalehet fordítani.

Míg nem lesz meg a kiscica addig is hagyjál fel a "hol a cica mondókával". Mert ezzel akaratlanul is hergeled a kutyádat a macskára.

2013. jún. 15. 00:35
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
ezt te nevelted bele ezzel az idióta hol a cicázással
2013. jún. 15. 02:00
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen, egy kutya alapból nem ért egy ilyen mondatot, erre meg kellett tanítani.

Okosabb dolgokra is lehet tanítani egy kutyát.

Pl hogy ne legyen kiskirály, és hogy a gazdája bármilyen állatot a "falkába" enged, azt neki (szó szerint) kutya kötelessége legyen elfogadni.

2013. jún. 15. 06:30
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy utálja, attól, hogy fut utána. Van egy labi mix a családban (nem a mienk) az is ezt csinálja, mondjuk, hogy cciiicaaa és ugatva rohan. De látni, hogy nem utálatból, és egyszer átutazóban volt velünk egy kiscica, kitettük a szobában a kanapéra, és beengedtük a kutyát (persze felügyelet alatt), és csak csaholt neki, és meg akarta szagolni, de amikor túl közel ment, a kiscica fújt egyet és a kutya egyből

hátrébb ment, így szépen megtanulta, hogy nem mehet attól közelebb, szóval nem akarta megenni, mert akkor nem hátrált volna meg... viszont a MI KUTYÁNK, na az tényleg utálja a macskákat, mert kiskorában kétszer belemart egy köcsög macska, amikor csak a kerítés mellett sétáltunk szép lassan, nem volt sem futás, sem ugatás, csak egyszerűen beszagolt a kerítésen, a r.hadék macska meg kimart a kerítésen, és majdnem kimarta a szemét. Volt is visítás a kutyánál... ez később megismétlődött megint, de akkor már láttam, hogy nagyon ideges a macskáktól. És az egyetlen, ami miatt esetleg elszalad, ha nem veszem észre időben, a macska... már többször majdnem elkapott macskát, de szerintem tutira a szájába venné, és rázna rajta egyet. Egészen máshogy ugatja őket, mint a labi rokonunk...

Pl pórázon (egy németjuhászról van szó) kerítés mellett sétálunk, és meglát egy macskát, a szőr égnek áll a hátán és támadó jelleggel ugat, elég félelmetesen néz ki olyankor. Ja, és még nagykamasz korában mi is megpróbáltuk összeszoktatni macskával... hát nem sikerült. Ha ölben volt a cica, akkor folyamatosan fixálta, minden rezdülését nézte a macskának, furán vibrált a szeme és sík feszült volt, mert hogy meg kellett magát tartóztatni. S amint a macska bemozdult, már ő is mozdult volna rá. Egyszer neki is akart ugrani (textil szájkosárban volt a kutya), s lehetetlen helyekre képes volt a macska után menni, persze vérző pofával jött elő a kutya, mert a macska belemart, miután sarokba szorította. Én nem bírtam cérnával tovább és visszaadtuk a cicát. Csak azt akarom ezzel, hogy egyáltalán nem utálja a kutya a macskát, amiért fut utána. A mi esetünk más, és látni lehet a kutyán, ha tényleg gyűlöli.

2013. jún. 15. 08:21
 8/9 Maxitabi ***** válasza:

A mi kutyánk is kerget(né)i a cicákat,ha meglát egyet, de itthon két macska van, azokkal a kapcsolata inkább a tiszteletteljes távolságtartáson alapul.. Valószínűleg az itthoniak a falkánk részei, az idegenek meg jó zsákmány..

Szóval nem hiszem, hogy gond lenne, csak figyelj az összeszoktatás fokozatos legyen és éber légy, nehogy a kiscica megijedjen és kikaparja a szemét, vagy más sebet ejtsen rajta!

2013. jún. 15. 09:25
 9/9 A kérdező kommentje:
A betanításos dolgon lehet valami :( ugyanis én minél jobban próbálom tanítani a kutyát és nevelni a szüleim le se sz*rják és ellenem vannak. Én vagyok a falkavezér. Ha én hazajövök a kutya a kanapén fekszik és nyugszik ha a szüleim akkor egyből összeugrál mindent. Kerítésen kívülről is engedik a sok h*lyegyereknek, hogy fogdossák a kutyát aminek az lesz a következménye, hogy minden b*zi bejöhet majd a házba gond nélkül.Én tanítottam meg arra, hogy leüljön és figyeljen rám. A kutya folyamatosan az asztal mellett gubbaszt étkezéskor, hiába b*szogatom a szüleim, hogy ne etessék és ne engedjék oda, mivel szerintem kib*szott gusztustalan ha evés közbe a kutya engem fogdos főleg most hullik a szőre.A kutya láthatóan magasabb szinten van a falkában mint a szüleim, van mikor nem is tudnak neki parancsolni akkor én odamegyek felmutatom a mutatóujjam, hogy figyeljen és máris csönd van a házban...:(((( A szüleimtől a kutyát meg elszigetelni nem tudom.
2013. jún. 15. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!