Macska utáló kutyát rá lehet venni arra, hogy együtt éljen egy kiscicával?
Szerintem ebből a "hol a cicázásból" visszalehet fordítani.
Míg nem lesz meg a kiscica addig is hagyjál fel a "hol a cica mondókával". Mert ezzel akaratlanul is hergeled a kutyádat a macskára.
Igen, egy kutya alapból nem ért egy ilyen mondatot, erre meg kellett tanítani.
Okosabb dolgokra is lehet tanítani egy kutyát.
Pl hogy ne legyen kiskirály, és hogy a gazdája bármilyen állatot a "falkába" enged, azt neki (szó szerint) kutya kötelessége legyen elfogadni.
Nem biztos, hogy utálja, attól, hogy fut utána. Van egy labi mix a családban (nem a mienk) az is ezt csinálja, mondjuk, hogy cciiicaaa és ugatva rohan. De látni, hogy nem utálatból, és egyszer átutazóban volt velünk egy kiscica, kitettük a szobában a kanapéra, és beengedtük a kutyát (persze felügyelet alatt), és csak csaholt neki, és meg akarta szagolni, de amikor túl közel ment, a kiscica fújt egyet és a kutya egyből
hátrébb ment, így szépen megtanulta, hogy nem mehet attól közelebb, szóval nem akarta megenni, mert akkor nem hátrált volna meg... viszont a MI KUTYÁNK, na az tényleg utálja a macskákat, mert kiskorában kétszer belemart egy köcsög macska, amikor csak a kerítés mellett sétáltunk szép lassan, nem volt sem futás, sem ugatás, csak egyszerűen beszagolt a kerítésen, a r.hadék macska meg kimart a kerítésen, és majdnem kimarta a szemét. Volt is visítás a kutyánál... ez később megismétlődött megint, de akkor már láttam, hogy nagyon ideges a macskáktól. És az egyetlen, ami miatt esetleg elszalad, ha nem veszem észre időben, a macska... már többször majdnem elkapott macskát, de szerintem tutira a szájába venné, és rázna rajta egyet. Egészen máshogy ugatja őket, mint a labi rokonunk...
Pl pórázon (egy németjuhászról van szó) kerítés mellett sétálunk, és meglát egy macskát, a szőr égnek áll a hátán és támadó jelleggel ugat, elég félelmetesen néz ki olyankor. Ja, és még nagykamasz korában mi is megpróbáltuk összeszoktatni macskával... hát nem sikerült. Ha ölben volt a cica, akkor folyamatosan fixálta, minden rezdülését nézte a macskának, furán vibrált a szeme és sík feszült volt, mert hogy meg kellett magát tartóztatni. S amint a macska bemozdult, már ő is mozdult volna rá. Egyszer neki is akart ugrani (textil szájkosárban volt a kutya), s lehetetlen helyekre képes volt a macska után menni, persze vérző pofával jött elő a kutya, mert a macska belemart, miután sarokba szorította. Én nem bírtam cérnával tovább és visszaadtuk a cicát. Csak azt akarom ezzel, hogy egyáltalán nem utálja a kutya a macskát, amiért fut utána. A mi esetünk más, és látni lehet a kutyán, ha tényleg gyűlöli.
A mi kutyánk is kerget(né)i a cicákat,ha meglát egyet, de itthon két macska van, azokkal a kapcsolata inkább a tiszteletteljes távolságtartáson alapul.. Valószínűleg az itthoniak a falkánk részei, az idegenek meg jó zsákmány..
Szóval nem hiszem, hogy gond lenne, csak figyelj az összeszoktatás fokozatos legyen és éber légy, nehogy a kiscica megijedjen és kikaparja a szemét, vagy más sebet ejtsen rajta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!