Hogyan védjem meg westie kutyusom a kullancsoktól?
Figyelt kérdés
Áprilisban vettem a kutyusomnak Kiltix nyakörvet, de ma kiakadtam, mert találtam benne egy kullancsot. Igaz "még csak" mászott rajta nem szívta meg magát, de elég drága nyakörv volt ahhoz, hogy ilyen hamar felmondja a szolgálatot, ahhoz képest, hogy 7 hónapig védenie kellene...
Nem tudom most mitévő legyek, mert nagyon a cseppekben sem bízom, ha pl. megfürdenem a kutyát, kb. már az sem ér semmit.
Ti általában milyen módszert használtok cseppet vagy nyakörvet?
nekünk is nyakörv van, már nem is tudom, hanyadik éve, eddig minden rendben volt vele
viszont tegnap olvastam, pont itt a gyakorin, hogy állítólag ezek a nyakörvek úgy védenek, hogy felszívódnak a kutya szervezetébe, így mikor a kullancs belemászna a kutyába elpusztul, vagy lehullik, már nem emlékszem pontosan, de valami hasonló volt a lényege
2013. jún. 12. 22:23
2/7 anonim válasza:
A nyakörv nem távol tartja a kullancsot, hanem megöli az anyaga, ami a bőrbe kerül belőle, amikor be akar fúródni a kullancs. Mivel mászott rajta,még nincs okod "csalódni" a hatásában.
2013. jún. 12. 22:24
3/7 A kérdező kommentje:
De az sem baj, hogy ezen a nyakörvön mikor megvettem volt egy hintőporos réteg ami már lekopott róla? Ettől függetlenül még véd vagy vegyek újat?
2013. jún. 12. 22:31
4/7 mokkagyerek.blogspot válasza:
A nyakörvnek repellens és kontaktos hatása is van, legalábbis a foresto-nak. Én cseppezek meg nyakörvezek is, most már teljes védettséget ad elvileg a nyakörv, ami mászott a kutyán az már nagyon döglődött, amikor észrevettem.
2013. jún. 12. 23:11
5/7 mokkagyerek.blogspot válasza:
Amúgy a cseppek nem mosódnak le vízzel...az is felszívódik bőrön keresztül, csak az első két napban nem nagyon szabad simogatni meg fürdetni.
2013. jún. 12. 23:12
6/7 anonim válasza:
Tompa késsel kapargasd meg egy kicsit a nyakörv belsejét.
2013. jún. 12. 23:15
7/7 anonim válasza:
A fürdetéstől nem múlik el a cseppek hatása, mert felszívódik a kutyus bőrében. Az a lényeg, hogy fürdetés elött és után várj 3 napot a cseppek felvitelével. Pár hónapig hatásos. Az Advantix csepp elég jó, de 100%-os védelem nincs, mindig át kell nézni a kutyust.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!